21. november 2017
På fredag indvier Lynge Plejeboliger blandt andet den nye pavillon i haven. Gruppeleder Line Christensen har stået i spidsen for projektet. Foto: Martin Pedersen
gallery icon

Se billedserie

På fredag indvier Lynge Plejeboliger blandt andet den nye pavillon i haven. Gruppeleder Line Christensen har stået i spidsen for projektet. Foto: Martin Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Demente får hønsehus og drivhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Demente får hønsehus og drivhus
Sorø - 14. september 2017 kl. 06:41
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Håndværkeren Mads Bram og de to pedeller hos Lynge Plejeboliger har taget godt fat i plejecentrets nye trampolin, som de løfter hen på sin plads i haven. Trampolinen skal stå imellem den nye pavillon og det nye hønsehus.

Der er nemlig fuld gang i etableringen af nye udendørs aktiviteter ved Lynge Plejeboliger. Den lokale håndværker Mads Bram fra Lynge har fået til opgave at etablere de forskellige aktiviteter og så vidt muligt nå i mål med projektet, inden der er indvielse på fredag. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Han har også selv doneret udgravning til fundamenter og fliser for at bakke op om projektet.

- Jeg synes, det er et godt projekt. Og det er en god idé, at byens borgere også kan bruge tingene. Det er en god tankegang, fortæller Mads Bram.

Entreprenørfirmaet Kaj Andersen & Sønner ApS har doneret grus til arbejdet og udlån af gravemaskiner.

Line Christensen står i spidsen for projektet »Lynge saloner«. Hun er gruppeleder for Lynge Plejeboliger, hvor der er 15 faste beboere med middelsvær til svær demens.

Projektet har modtaget 344.000 kroner i støtte fra Sundheds- og Ældreministeriets pulje til mere livskvalitet på plejehjem og plejecentre. Arbejdet skulle egentlig have kørt fra august 2016 til august 2017, men Lynge Plejeboliger har fået lov til at forlænge projektet.

Projektet »Lynge saloner« består af fem »saloner« eller udendørs-områder, der hver rummer en aktivitet. Dyre-salonen er det nye hønsehus, nytte-salonen bliver et drivhus og nogle højbede, hygge-salonen er pavillonen, være-salonen er de nye pergolaer og lege-salonen består af krolfbanen og den nye trampolin. Sidstnævnte er mest til børnebørn, der kommer på besøg på plejecentret.

Leder Line Christensen håber, at de fem saloner vil give nye muligheder til stedets beboere. Indtil nu har der ikke været særlig mange udendørs-aktiviteter på plejecentret.

- Jeg håber, at det vil give livsglæde, mening og frisættelse, at beboerne har nogle valgmuligheder og ikke er låste. Det vil give en markant forandring i deres livskvalitet. Jeg tror på, at naturen vil os det godt, og at luftforandring er godt, fordi man oplever noget nyt. Det betyder også noget for de ansatte, at de kan komme ud i den frie luft, siger Line Christensen.

Hun vil også opfordre Lynges borgere til at interagere med og involvere sig i plejecentret.

- Borgerne må også låne salonerne og være her. Vi vil understøtte et demensvenligt og frisættende landsbysamfund, siger Line Christensen.

Hun forklarer, at salon-projektet også handler om at tilpasse sig til en virkelighed, hvor flere og flere fremover vil få en demens-diagnose.

- Vi skal også udvikle os her, for kurven går kun opad fremover, og de demente bliver yngre og yngre. Derfor skal vi udvikle vores koncept, siger hun.

Hun har netop sendt en ansøgning til en ny pulje i håb om at modtage flere penge i støtte, så projektet kan udvides. Hun har blandt andet planer om en kunst-salon og en mad-salon.

- Jeg har en enorm drivkraft. Jeg kan ikke lade være med at udvikle, siger Line Christensen.

Der er indvielse af Lynge Plejeboligers nye saloner fredag, hvor alle interesserede er velkomne. Byrådsmedlem Lars Schmidt holder tale og åbner salonerne. Det foregår klokken 17.00 på Lynge Byvej 54 i Lynge.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk