2. juni 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Velfærden trænger til et gevaldigt løft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Velfærden trænger til et gevaldigt løft
Sorø - 21. oktober 2019 kl. 15:17
Af Linda Nielsen, byrådsmedlem (SF)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg måtte trække på smilebåndet, da jeg læste indlægget fra Bo Christensen, Lars Schmidt, Rolf Clausen og Pia Hvid. Alle repræsentanter for partier i den "blå gruppe" i byrådet.

De bruger spaltepladsen på at angribe det budgetudspil, der er kommet fra byrådets "røde gruppe"(Socialdemokratiet, Enhedslisten og SF). De kalder os uansvarlige. De kritiserer os for at spille med åbne kort, fordi vi har offentliggjort vores budgetudspil, så alle kan følge med i, hvad vi vil.

De vil åbenbart slet ikke fortælle, hvad de selv vil med kommunens fremtidige økonomi. Mens de putter med deres eget budgetudspil, kan de ikke finde på andet, end at fylde pausen ud med et angreb.

Det ville være meget mere interessant at høre om den blå gruppes politiske linje i det kommende budget. Hvorfor skal det være en hemmelighed?

Vi ved godt, at budgetforslag først skal indleveres på borgmesterkontoret fredag den 25. oktober, men den politiske linje ændrer sig sandsynligvis ikke over et par uger.

I SF er vi ikke bange for at fortælle, hvor vi står politisk i et kommende udspil til budget.

SF vil styrke kernevelfærden og den grønne omstilling. Vi vil blandt andet rulle besparelser for børn og ældre tilbage, samt styrke normeringer i vuggestuer. Velfærden trænger til et markant løft.

Vi trænger i den grad til at komme fra ord til handling i en grøn omstilling, det kræver en politisk og økonomisk vilje nu. Den har SF.

Vi vil renovere Holbergskolen og Pederborg skole samt bygge en ny daginstitution i Dianalund. SF vil udskyde omfartsvejen ved Dianalund. Vi mener det er ødselhed at bruge 45 millioner på en omfartsvej, når man tager højde for den aktuelle kommunale økonomi, samt det gennemgribende renoveringsbehov på de to nævnte skoler og flere andre kommunale bygninger.

SF ønsker ikke øge den kommunale gæld, derfor er vi ikke interesseret i at tage et nyt lån, selvom kommunen er tilbudt et likviditetslån 15 millioner.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk