29. maj 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Sorø Kommune på støtten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Sorø Kommune på støtten
Sorø - 17. oktober 2019 kl. 19:04
Af Henrik Nørgaard, Færøvej 48, Dianalund
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sorø Kommune har åbenbart fået tilladelse af Social- og Indenrigsministeriet til at optage lån på op til 20 mio. kr. - til styrkelse af kommunens likviditet.

Borgmester Gert Jørgensen glæder sig herover og anfører, at lånene vil kunne bruges til eksempelvis finansiering af en nyplacering af den skimmelsvampramte børnehave Troldehaven i Dianalund og til renovering af Pedersborg Skole.

Denne tankegang kan kun give anledning til undren:

På den ene side beslutter et flertal i Byrådet, at der skal bruges 50 mio. kr. på en omfartsvej uden om Tersløse, der kun løser trafikproblemerne halvt. På den anden side mener Sorø kommunes ledelse tilsyneladende, at kommunen skal gældsætte sig (yderligere) for at få råd til at gennemføre meget presserende investeringer som nødvendig etablering af en ny børnehave og stærkt påkrævede skolerenoveringer - Holbergskolen i Dianalund trænger også til en ordentlig omgang.

Hertil kommer, at de igangværende budgetforhandlinger og tilhørende "prioriteringskataloger" afdækker, hvor meget der skal spinkes og spares i alle kroge for at få budgetterne til at hænge sammen, samtidig med at der alligevel må skæres på skole- og daginstitutionsområdet og på ældreplejen.

Hænger det sammen? Svaret er NEJ!

Stædigheden hos byrådsflertallet har ført til, at omfartsvejprojektet er blevet en møllesten om halsen for den kommunale økonomi. Jeg kan kun opfordre til, at man nu siger "Schwamm darüber!", griber om nældens rod og sætter omfartsvejprojektet på hold.

Det vil sikre luft i den kommunale økonomi og gøre det unødvendigt med ny gældsætning. Samtidig bliver der tid og rum til at finde en vejløsning, der i langt højere grad skaber værdi for de mange millioner. Men cykelstien mellem Bromme og Tersløse må IKKE udsættes. Det delprojekt har kerneværdi.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk