20. marts 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Rystet over de faglige organisationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Rystet over de faglige organisationer
Opdateret 19. september 2018 kl. 18:20
Sorø - 19. september 2018 kl. 15:17
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For et par uger siden havde jeg et møde med LO Midtsjælland. Her fik de en indgående forklaring på årsagen til, at administrationen har udarbejdet et prioriteringskatalog på knap kr. 40 mio. i forbindelse med budgettet. De fik også at vide, at Sorø Kommune har fået et lånetilsagn på kr. 34 mio. Lånetilsagnet betyder, at de påståede besparelser på kr. 130 mio., som de faglige organisationers samarbejdspartnere i Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten fremfører, ikke er nødvendige. S, SF og Ø´s udsagn skaber derimod utryghed blandt borgere og kommunens medarbejdere, herunder de faglige organisationers medlemmer.

Årsagen til prioriteringsforslagene er primært konsekvenserne af en historisk aftale med SEAS-NVE fra 1990'erne, en øget plejetyngde/demografi på ældreområdet, samt at vi er så heldige, at der er kommer mange flere børn til kommunen, end vi havde forudset. Det handler således ikke om en manglende økonomistyring, men om det antal kroner, som vi har til rådighed, efter at SEAS-regningen på kr. 35 mio. er betalt, og de penge, som vi må bruge på kommunal service.

Sorø Kommune forventer fortsat at overholde servicerammen, som vi gjorde det gennem hele sidste byrådsperiode. Vi må ikke have flere udgifter, end vi har indtægter til. Det er god økonomistyring.

At påstå, at Sorø Kommune har en ukorrekt økonomistyring, er usagligt. De seneste to år er leveret et overskud på kr. 90 mio. , så vi kunne afdrage på den gæld, som de fagliges organisationers politiske samarbejdspartnere har opbygget og samtidig udvikle vores kommune.

Jeg er naturligvis ked af og rystet over, at ellers gode og konstruktive møder gennem flere år med LO Midtsjælland nu bliver misbrugt til politisk propaganda for at føje S, SF og Ø i Sorø.

Jeg er sikker på, at byrådet i Sorø Kommune når frem til en budgetaftale for 2019-2022, som vil fortsætte den positive udvikling, som vi er inde i. Sygefraværet er historisk lavt, ligesom trivslen er stigende. Det burde have de faglige organisationers interesse frem for at politisere med udokumenterede påstande i en velfungerende kommune.

Gert Jørgensen
Borgmester

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk