Når Sorø kommune har bedt Sorø Forsyning om at fraflytte det gamle rådhus i Stenlille, er det måske meget fornuftigt.
Det medvirker til at nedbringe den kommunale bygningsmasse, der i mange tilfælde er ukurant, ikke-grøn og kræver meget vedligeholdelse.
I det aktuelle tilfælde er både den nyere og den gamle del af det tidligere rådhus solgt til ejendomsudviklere. Bygningerne planlægges ombygget og moderniseret, og skal primært indrettes til boliger.
Udfordringen består naturligvis i at gøre det attraktivt at bo i Stenlille. Der skal være de nødvendige faciliteter og muligheder (infrastruktur, offentlig service, butikker, kultur- og foreningsliv) for at byen både kan fastholde og tiltrække nye borgere.
For Stenlille er der mere »byudvikling« i 10 nye børnefamilier, som lægger deres skat i kommunen og benytter de lokale faciliteter, fremfor en kommunal arbejdsplads, der i princippet kun er bemandet ml. 8 og 16, og hvor de 15 ansatte (7-8 administrative) formentlig ikke bor lokalt. Jeg havde foretrukket begge dele, men det er ikke muligt.
Så må vi, trods alt, glæde os over de mere end 100 nye arbejdspladser, som Energinet og Evida flytter til Stenlille, og vi må i fællesskab overbevise flest mulige om, at de og deres familier skal slå sig med i vores område.
Stenlille bliver aldrig Sorø, og Sorø bliver aldrig København, og det er godt det samme, men det er byrådets opgave at skabe en balance i kommunen, så yderområder ikke ender med at være udkantsområder.
Det er ingen af os tjent med.
Sascha Fich
Spidskandidat for Radikale Venstre Sorø
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her