25. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Det skal være attraktivt at bo i Stenlille

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Det skal være attraktivt at bo i Stenlille
Sorø - 24. november 2020 kl. 12:40
Af Sascha Fich, spidskandidat for Radikale Venstre Sorø

Når Sorø kommune har bedt Sorø Forsyning om at fraflytte det gamle rådhus i Stenlille, er det måske meget fornuftigt.

Det medvirker til at nedbringe den kommunale bygningsmasse, der i mange tilfælde er ukurant, ikke-grøn og kræver meget vedligeholdelse.

I det aktuelle tilfælde er både den nyere og den gamle del af det tidligere rådhus solgt til ejendomsudviklere. Bygningerne planlægges ombygget og moderniseret, og skal primært indrettes til boliger.

Udfordringen består naturligvis i at gøre det attraktivt at bo i Stenlille. Der skal være de nødvendige faciliteter og muligheder (infrastruktur, offentlig service, butikker, kultur- og foreningsliv) for at byen både kan fastholde og tiltrække nye borgere.

For Stenlille er der mere »byudvikling« i 10 nye børnefamilier, som lægger deres skat i kommunen og benytter de lokale faciliteter, fremfor en kommunal arbejdsplads, der i princippet kun er bemandet ml. 8 og 16, og hvor de 15 ansatte (7-8 administrative) formentlig ikke bor lokalt. Jeg havde foretrukket begge dele, men det er ikke muligt.

Så må vi, trods alt, glæde os over de mere end 100 nye arbejdspladser, som Energinet og Evida flytter til Stenlille, og vi må i fællesskab overbevise flest mulige om, at de og deres familier skal slå sig med i vores område.

Stenlille bliver aldrig Sorø, og Sorø bliver aldrig København, og det er godt det samme, men det er byrådets opgave at skabe en balance i kommunen, så yderområder ikke ender med at være udkantsområder.

Det er ingen af os tjent med.

Sascha Fich

Spidskandidat for Radikale Venstre Sorø

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk