27. maj 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Det er ren fiktion - og alligevel ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Det er ren fiktion - og alligevel ikke
Sorø - 20. oktober 2019 kl. 15:08
Af Christian Bjerre Høst, Finlandsvej 23, Dianalund
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der kunne findes en familie, der bor i et lidt ældre hus, der trænger til vedligeholdelse. Børnene har brug for medicin, og familiens tøj er godt brugt, da der, ifølge nogle naboer, igennem en årrække tidligere er truffet nogle forkerte valg i familiens økonomi. Familien er nu ved at få lidt luft i økonomien, da der er kommet nogle udefrakommende penge.

Familien har en ældre, men velfungerende bil, familien har et ønske om at skifte denne bil ud med en nyere, der har lidt bedre acceleration, så manden i huset kan spare ca. 1 minut på den daglige transport til og fra arbejde.

Der er nu konstateret, at der er en overhængende fare for, at der går hul i taget, og et af børnene har fået konstateret en sygdom, der kræver et fast forbrug af medicin.

Men familien ønsker ikke at lappe hullet i taget og har ikke råd til medicinen, fordi de fastholder købet af den nye bil, fordi »Det har vi nu engang besluttet!«

Ovenstående scenarie er ren fiktion og alligevel ikke.

Dette er, hvad der er ved at ske i Sorø Kommune under de aktuelle budgetforhandlinger.

Der vil en omfartsvej, der tilgodeser et hjørne af Dianalund med ca. 30 sekunders hurtigere transporttid til Sorø og ikke løser problemet med den tunge trafik igennem Tersløse.

Samtidig med at Holbergskolen og Pedersborg Skole har akut behov for renovering, børnehaveområdet er under pres, og børnene skal starte tidligere i SFO. Der er sparet en hjerneskadekoordinator væk - uden der er kommet et reelt alternativ, og sundhedsområdet er under konstant pres.

Nuvel, omfartsvejen er besluttet. En udskydelse på et par år og den rigtige løsning med trafikken, tung som let uden om Tersløse, vil være en klog og fornuftig løsning. Det ville i hvert fald være det, der ville blive forventet af den fiktive familie.

Børn før asfalt.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk