23. april 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Der er forskel på sund fornuft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Der er forskel på sund fornuft
Sorø - 08. marts 2021 kl. 16:07
Af Ole Bjørn Skausig, medlem af Sorø Byråd for Socialdemokratiet i årene 2005-2009

Helge Torm skrev et velunderbygget indlæg for bevaring af den gamle skolebygning i bymidten.

Han begik imidlertid den fejl at formode, at byrødderne havde indsigt i sagen, og dermed burde have udtalt sig anderledes end de gjorde.

Det er en forkert forudsætning.

Byrådsmedlemmer stiller op og vælges på basis af holdninger, ikke viden, og slet ikke specialviden. I bedste fald leveres denne af forvaltningen. Byrødder har oftest ikke andet end deres holdninger at gøre godt med.

Ens holdninger farver ens opfattelse af sund fornuft, hvilket medfører, at de politiske modstandere i egen optik ofte er præget af manglende fornuft eller sågar ond vilje.

Der er således een sund fornuft , der gælder medlemmer af Rød Blok, og en anden, hvis man tilhører Blå. Derfor kan sund fornuft ændre sig fra valg til valg.

Det er demokratiets vilkår, idet demokrati jo kun er det mindst dårlige system ( Winston S. Churchill). Så vi må leve med, at vore valgte politikere siger mærkelige ting, og træffer forunderlige afgørelser, for de gør det udfra deres bedste ( ofte manglende) viden, og deres faste overbevisning om at handle udfra sund fornuft.

Og tro mig, jeg har prøvet det, og i 4 år våndet mig over vankundigheden hos politiske modstandere. De havde jo blot andre holdninger, og en anden opfattelse af sund fornuft.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk