20. januar 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Den gamle skole er igen i fare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Den gamle skole er igen i fare
Sorø - 13. januar 2021 kl. 20:10
Af Per Ole Jensen, Strandvejen 19, Sorø

Nu er der igen risiko for, at den 300 år gamle bindingsværksbygning, oven i købet Sorøs første skole, bliver revet ud af historien. Sådan går det desværre ofte, når kultur bliver vejet op mod penge.

En pengetank undersøger mulighederne for at optimere formuen og finder en grund, hvor der er mulighed for et byggeri, der kan give et godt afkast. Desværre ligger der en bevaringsværdig bygning på grunden. »Nå, og hva' så«.

I løbet af de seneste par år er der skrevet meget i avisen om Sorøs første skole og givet mange begrundelser for, hvorfor denne unikke bygning med dens helt specielle historie, som i andre byer med stolthed ville blive vist frem, ikke skal fjernes.

Sorøs kommunalbestyrelse skal igen tage stilling til skolen skæbne. Har medlemmerne været i tvivl tidligere? Måske, skolen ligger der jo heldigvis stadig.

Denne gang ville det være interessant at vide, hvad udfaldet ville blive, hvis medlemmerne af kommunalbestyrelsen stillede sig det modsatte spørgsmål: Hvad er grunden til, at skolen skal fjernes?

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk