13. maj 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Danskernes nye adgangsbillet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Danskernes nye adgangsbillet
Sorø - 14. april 2021 kl. 20:13
Af Marianne Vinding, selvstændig erhvervsdrivende, Torvet 15A, Dianalund

Påsken er overstået, og Danmark er så småt ved at åbne op. Adgangsbilletten til vores genfundne hverdag hedder Coronapas.

Mange mennesker skal nu testes med 72 timers mellemrum for at kunne passe deres arbejde, dyrke deres fritidsinteresser eller tage del i kulturlivet.

Dette giver to udfordringer:
Den kontrolfunktion, det giver arbejdsgivere i forhold til ansatte samt, at der skal kontrolleres kunder og gæster. En rolle, som jeg tænker, ikke altid er hensigtsmæssig, da det kan skabe nogle konflikter at skulle være politiets forlængede arm.

Men en endnu større udfordring er at få en covid-19-test. I de seneste dage har jeg oplevet over en times ventetid for at kunne logge på og få en tid til en covid-19-test. Når man så endelig kom igennem, så var den første ledige test 7 dage efter. Jeg har medarbejdere, som har ventet i kø i knap to timer for at få en quick-test. Det er simpelthen bare ikke godt nok.

Mange danskere har længtes efter at komme bl.a. til frisøren, men har måttet aflyse, fordi prøvesvaret ikke var kommet inden den bestilte tid.

Coronapasset er blevet implementeret i danskernes hverdag, men så skal det også være nemt at holde det gyldigt med de test, det kræver, for den del af befolkningen, som endnu ikke er vaccineret eller ikke har haft Covid-19.

Langt de fleste danskere ønsker at støtte op om mange af de ting, som nu kræver coronapas, men man burde ikke besværliggøre deres ønske om at komme til frisøren, gå på restaurant, kulturelle tilbud eller fritidsaktiviteter.

Danskerne lever op til deres del af aftalen, nu må Sundhedsministeriet sørge for, at det ikke fortsat er »op ad bakke«.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk