3. august 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Bevidst skævvridning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Bevidst skævvridning
Sorø - 13. juni 2021 kl. 16:02
Af Niels Aalbæk Jensen, medlem af Sorø Kommunalbestyrelse for Frigængerne

85,9 mio. til cykelstiprojekter i nord og kun 3 mio. til den sydlige del af kommunen! Så fuldstændig absurd forfordelt bliver den nordlige del af kommunen i seneste oplæg til prioritering af cykelstiprojekter. Og hvorfor det? Fordi den siddende COV flertalsgruppe ikke arbejder for hele kommunen, men i særdeleshed forfordeler den nordlige del af kommunen.

Specielt Dansk Folkeparti er i panik op til det kommende kommunalvalg og har åbenbart magt til at lede flertalsgruppen ud i vilde fejldisponeringer, til fordel for Dansk Folkepartis vælgerbase i den nordlige del af kommunen. Ud ryger fornuftig helhedsorienteret fordeling af midlerne. Alt sammen for at COV kan holde på magten og forsøge at genvinde borgmesterposten ved det kommende valg. Det er sølle lokalpolitik.

Sorø Kommune er ikke delt i to dele. I Frigængerne har vi ikke noget ønske om at dele kommunen op. Vi ønsker udvikling for alle og ser meget positivt på blandt andet udviklingen i Dianalund. Men Dansk Folkeparti, Konservative og Venstre har så store politiske interesser i den nordlige del, at de, desværre, forfordeler deres egen vælgerbase. De nedprioriterer helt bevidst den sydlige del, med Sorø by, Frederiksberg og Pedersborg som de helt store tabere.

Her er den seneste prioriterede liste over cykelstiprojekter, som fremlagt på seneste møde i Teknik og Miljøudvalget: 1. Bromme til Tersløse 20 mio. 2. Niløse til Dianalund 10,5 mio. 3. Tersløse til Dianalund 7 mio. 4. Fulbyvej mellem St. Ebberup og Fulby 22,8 mio. 5. Næstvedvej fra Knudstrup til Broby Overdrev 3 mio. 6. Munkebjergbyvej til Tersløse 5,6 mio. 7. Dianalund til Stenlille 20 mio.

Læg mærke til at meget svært belastede strækninger som bl.a. Smedevej på Frederiksberg og Parnasvej slet ikke er nævnt. I stedet er en strækning fra Niløse til Dianalund, hvor der stort set ingen cykeltrafik er, fået en 2.plads. Og hvorfor det? Fordi Lars Schmidt, Dansk Folkeparti, har det som et af sine store valgløfter.

Denne grove skævvridning af midlerne tilgodeser dumsmart politik, i stedet for reel og begavet udvikling af kommunen. Vi trænger til fremsynet og visionær fordeling af midlerne, til gavn for hele kommunen og alle borgere.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk