18. januar 2021
Etableringen af de tre nye motionsruter bliver fejret af (fra venstre) Michael Sjøberg, Sonja Petersen og Arne Roulund. FItness- og Motionsgruppens sidste medlem, Marianne Bigom, er i mellemtiden flyttet fra Dianalund.Privatfoto
Etableringen af de tre nye motionsruter bliver fejret af (fra venstre) Michael Sjøberg, Sonja Petersen og Arne Roulund. FItness- og Motionsgruppens sidste medlem, Marianne Bigom, er i mellemtiden flyttet fra Dianalund.Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byen har fået tre nye motionsruter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byen har fået tre nye motionsruter
Sorø - 14. januar 2021 kl. 05:23
Af Lene Berthelsen

Filadelfialoopet, Naturloopet eller Holbergloopet. Det er navnene på tre nye motionsruter i Dianalund - kortlagt af Fitness- og Motionsgruppen under Dianalund Udviklingsråd. Alle tre ruter har start og mål ved Dianalund Borgerhus, og de er egnede til gang, løb og cykling.

Det er fire år siden, at Fitness- og Motionsgruppen gik i gang med planlægningen af ruterne, der oprindeligt var tænkt som Dianalunds egen udgave af »Kløverstierne« og derfor som udgangspunkt indeholdt fire ruter. Fire ruter, der skulle gå forbi byens seværdigheder og interessepunkter.

En let opgave, tænkte gruppen, men helt så let var det ikke. For det var ikke alle lodsejere, der var interesseret i, at der blev sat rute-markeringer op. Og tilskudene til Kløversti-konceptet bortfast også undervejs. Derfor blev den fjerde - og længste - rute droppet, og DUR-gruppen valgte i stedet at lave sit helt eget koncept - nemlig Dianaloopet.

Ved borgerhuset står et stort skilt der viser de tre ruter på henholdsvis 2,7 km, 6,3 km og 8 km. Her kan man også tage sig en lille folder, hvor man finder ruten og information om de steder, man passerer.

Det er også muligt at finde oplysninger og kort på hjemmesiden dianalund.dk - eller med QR-kode på mobiltelefonen.

Løbeklubben DIF Motion, som tre af gruppens medlemmer er aktive i, har allerede taget ruterne til sig og løber dem regelmæssigt.

Filadelfialoopet, der er den korteste rute med flest interessepunkter, fortæller om Filadelfias historie og forskellige bygninger.

Naturloopet viser vej gennem skov og bl.a. til Skelbæklund.

Holbergloopet lægger vejen forbi Tersløse kirke, Tersløsegaard og troldestenene.

Fitness og motionsgruppen, som også står bag "Den lille omvej" i Byparken og SAMM-Pladsen ved Holberghallen, består af Arne Roulund, Marianne Bigom, Michael Sjøberg og Sonja Petersen.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk