18. oktober 2019
Suzanne Brøgger synger jazz i ny kvartet.Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Suzanne Brøgger synger jazz i ny kvartet.Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brøgger og Madame giver den jazz

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brøgger og Madame giver den jazz
Sorø - 15. maj 2019 kl. 19:26
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forfatterne Suzanne Brøgger og Madame Nielsen (med fornavnet Claus) er også glade for jazz, og nu har de fundet sammen i kvartetten »Madame Nielsen & Baronesse Brøggers Jazzkvartet«. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Den bliver der mulighed for for første gang nogensinde og noget sted at opleve mandag 1. juli kl. 19.00 på Sorø Kunstmuseum. Derefter skal kvartetten turnere i Skandinavien.

På repertoiret vil være en række af det tyvende århundredes kvindelige jazz-standards, som Madame og Baronessen hver for sig og i fællesskab har skrevet nye tekster til. Fra kærlighedens blå toner til protestsange for det 21. århundrede.

Med sig på scenen har de to af dansk jazz' yngre stjerner, pianisten Simon Toldam og bassisten Nils Bosse Davidsen.

De to syngende forfatterinder har med stribevis af udgivelser, essays og foredrag forlængst placeret sig på litteraturens parnas. Musikken har som parallelle understrømme ledsaget dem begge.

For Suzanne Brøgger har jazzen været en livslang kærlighedsaffære, lige siden hun som lille pige mødte Louis Armstrong bag scenen efter en koncert i KB Hallen.

Hun har ikke blot lyttet og åndet i jazzens rytmer, men også sunget selv - og det i selskab med kunstnere som Horace Parlan, Jan Kaspersen, Carsten Dahl, Christina von Bülow og Butch Lacy.

For et årti siden fik hun på Gyldendal udgivet sin egen "Blå biografi" ledsaget af en CD med 13 jazzsange, hun selv indsang. Hun har også optrådt på scenen flere gange, bl.a som medvirkende i Copenhagen Jazz Festival og Sorø Jazzfestivalen.

Madame Nielsen med de mange identiteter har ligeledes demonstreret en musikalsk åre. Den fik næring fra barndommens blokfløjteundervisning og korsang i folkeskolen.

I voksenlivet er det som forsanger og guitarist i "Nielsen Sisters", Madame Nielsen har gjort sig musikalsk gældende. Siden debuten i 2012 har bandet optrådt så forskellige steder som Blågårds kirken, Det Kongelige Teater, jazzklubben Giants Steps i Svendborg og på Roskilde Festivalen.

Billetter á 195 kr. kan reserveres på butik@sorokunstmuseum.dk eller tlf. 57 83 22 29.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk