22. oktober 2019
Begejstringen var til at tage og føle på, da det gik op for Borgerskolens elever, at de havde vundet quizzen. Holdet scorede 11 points. På andenplasen kom Frederiksberg Skole med 10 points, mens Stenlille Skole måtte nøjes med 5 points. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Begejstringen var til at tage og føle på, da det gik op for Borgerskolens elever, at de havde vundet quizzen. Holdet scorede 11 points. På andenplasen kom Frederiksberg Skole med 10 points, mens Stenlille Skole måtte nøjes med 5 points. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgerskolen vandt på paratviden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerskolen vandt på paratviden
Sorø - 06. december 2018 kl. 08:32
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvor mange lande deltog i VM i fodbold? Hvad hedder hospitalet for magiske sygdomme i Harry Potter bøgerne? Hvad er det rigtige ord for en hvalunge? Hvilken arktisk fugl er hvid hele året? Hvilke Disney-figurer hed oprindeligt Mortimer og Minerva? Hvilket årti var det sidste med dødsstraf i Danmark?

Spørgsmålene kom i en lind strøm, da der onsdag på Kulturcafé Ludvig blev afviklet lokalfinale i den landsdækkende quiz »Danmarks Klogeste Klasse« for elever i 6. klasse. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Det var Sorø Bibliotek & Bykontor, der stod for afviklingen, og Emil Blaabæk var den retfærdige og underholdende quizvært.

De tre skoler, der nåede frem til finalen, var Borgerskolen, Frederiksberg Skole og Stenlille Skole, og længe var der tæt løb mellem Borgerskolen og Frederiksberg Skole, inden Borgerskolen i den sidste spørgsmåls-runde trak fra og sikrede sig deltagelsen i regionsfinalen, der senere bliver afviklet i Slagelse.

Det vindende hold bestod af eleverne Annabel Sophia Nightingale, Frederik Sparre-Høeberg, Hannibal Hilden Otte, Lilja Esther Højbjerg-Thomsen og Celine Høgh Modin, der svarede rigtig på 11 ud af 15 spørgsmål.

Holdene havde i hver runde blot 20 sekunder til at finde frem til svarene på tre spørgsmål i en bestemt kategori. Og deres paratviden var faktisk overraskende stor deres alder taget i betragtning.

Kategorierne spændte vidt. Fra danmarkshistorie over film- og romanuniverset til astronomi - alt sammen garneret med lidt viden om computerspil, youtube-historie og ordsprog.

Jubelen fra det vindende hold og deres klassekammerater var stor, da det hele var overstået. Nu gælder det regionsfinalen i Slagelse 9. januar. Hvis Borgerskolen brillerer dér, kan eleverne ende i landsfinalen, der afvikles i Odense den 6. februar og har en førstepræmie på 10.000 kr.

Holbergskolen og Ruds Vedby Skole var de eneste kommuneskoler, der ikke repræsenteret ved quizzen på Kulturcafé Ludvig. Hidtil er quizzen altid blevet afviklet i Sorø, men Emil Blaabæk oplyser, at det næste år overvejes, at flytte den til Dianalund:

- Skolerne i den nordlige ende af kommunen skal jo bruge ekstra tid på transport til og fra, så vi har snakket om, at det vil være mere rimeligt at lade quizzen foregå forskellige steder i kommunen på skift, siger han til Dagbladet og Sjællandske.

P.S. Svarene på de indledende spørgsmål er i nævnte rækkefølge: 32. Skt. Mungos Hospital. Kalv. Sneugle. Mickey og Minnie. 1950'erne.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk