11. december 2017
I projektet Pigerum er der adgang forbudt for drenge og mænd. Ideen er at have et forpligtende fællesskab, hvor pigerne kan tale med hinanden og med de voksne om personlige og sociale problemer. Foto: Per Christensen.
gallery icon

Se billedserie

I projektet Pigerum er der adgang forbudt for drenge og mænd. Ideen er at have et forpligtende fællesskab, hvor pigerne kan tale med hinanden og med de voksne om personlige og sociale problemer. Foto: Per Christensen.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Her er der nogen, som vil lytte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Her er der nogen, som vil lytte
Sorø - 07. oktober 2017 kl. 09:09
Af Ulla Grundtvig Brask
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er bare et år siden, at projekt Pigerum, der er indrettet i et tidligere butikslokale på Dr. Sellsvej i Dianalund, begyndte. Men for Frida Knudsen, der er 13 år og går på Stenlille Skole, har det år gjort en kæmpe forskel.

Hun var med fra projektets begyndelse og nyder altid de fire timer hver tirsdag, hvor hun og de andre piger sammen med Ung Sorøs ansatte taler sammen, spiller kort, laver mad eller tegner. Det er nemlig noget helt andet end de andre steder, hvor hun bruger sin tid: Hjem og skole.

Den eftermiddag, hvor avisen er på besøg, skal pigerne på skift fortælle om noget godt, der er sket den dag. Det kan være en lille ting eller en stor oplevelse.

Det skal bare være positivt, for målet er at vende pigernes fokus fra »Alt er noget lort« til »Der er trods alt noget, som er godt«.

Mange af dem kæmper med personlige eller sociale problemer, og det kan nogle gange være svært at se de gode, små ting i tilværelsen, hvis det svære fylder meget.

- Jeg har fået et meget bedre forhold til min mor, efter jeg begyndte her i projektet. Jeg bliver ikke så hurtigt sur som tidligere, fortæller Frida Knudsen.

Charlotte Nielsen er ungekonsulent i Ung Sorø og tilknyttet projektet. Hun mener, at det på det ene år, projektet har eksisteret, er lykkedes at skabe et fortroligt rum for en gruppe piger, der til daglig bokser med mange forskellige problemer. Problemer der ligger ud over det at være almindelig forvirret og sårbar teenager.

- Her om tirsdagen er det okay at være ked af det. Lægge sig i sofaen og være træt. Eller komme her i natbukser. Vi forsøger at skabe et rum, hvor man kan være sig selv, siger Charlotte Nielsen.

Charlotte Nielsen og hendes kolleger i Pigerum sladrer aldrig. Men de griber ind og blander forældrene ind i det, hvis det for eksempel handler om, at den unge er ude i kriminalitet eller misbrug. Læs hele artiklen i DAGBLADET Ringsted og Sjællandske,

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk