20. april 2019
Der blev sunget fra højskolesangbogen, og derudover var der musikalsk underholdning ved Mona Bang, Erik Nygaard og pianist Christian Kruse, der sørgede for at genoplive bl.a. en masse gamle dansktopsange. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Der blev sunget fra højskolesangbogen, og derudover var der musikalsk underholdning ved Mona Bang, Erik Nygaard og pianist Christian Kruse, der sørgede for at genoplive bl.a. en masse gamle dansktopsange. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Jubilæums-fest i klubben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Jubilæums-fest i klubben
Sorø - 20. september 2018 kl. 11:56
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For tre år siden var der lidt krisestemning i Onsdagsklubben. De kommunale tilskud forsvandt, og klubbens bestyrelse var i tvivl om, hvorvidt det ville koste klubbens liv.

Men sådan gik det ikke. Onsdagsklubben fejrede onsdag sit 50 års jubilæum i en stuvende fuld sal i Kaarsbergcentret. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

- Det er gået rigtig godt med at få støtte fra forskellige fonde, så det blev slet ikke så slemt. Svømningen mistede vi ganske vist, men det har andre jo overtaget på en god måde, sagde formand for Onsdagsklubben, Svend Erik Veggerby i sin velkomsttale.

Klubben, der i dag har 300 medlemmer, blev udtænkt en dag i august for 50 år siden med Kaj Larsen som initiativtager.

Oplysningsforbundene AOF, LOF og FOF gik sammen med Sorø Pensionistforening om at få etableret klubben.

- Knud Andersen var den første formand. Kontingentet var dengang otte kr. pr. person. I dag er det 250 kr., men vi får jo altså heller ikke offentligt tilskud. Og dog vi er så heldige at få Kaarsbergcentret stillet gratis til rådighed, og det er jo også et kommunalt tilskud, sagde Svend Erik Veggerby.

De i alt 130 deltagere i jubilæumsfesten fik alle et borgmestersligt håndtryk af Gert Jørgensen, der også holdt en tale for forsamlingen. Derudover deltog fra politisk side også formand for kultur- og fritidsudvalget, Bo Christensen.

Ingen af de to er endnu gamle nok til at blive medlemmer af Onsdagsklubben, da kravet er, at man er fyldt 60 år for at blive optaget.

Evald Petersen meldte sig ind i klubben som 65-årig, da han gik på pension. Det er nu 28 år siden, og det er ikke mange onsdage han og også hustruen Ritha er gået glip af gennem årene:

- Det er især foredragene, jeg kommer til. Og også biografturene. De seneste 10 år har jeg også selv haft en foredragsrække i klubben. Derudover er der selvfølgelige det sociale samvær. Man lærer en masse at kende, så det sociale har stor betydning, siger Evald Petersen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk