28. september 2021
Benny Kjær Laursen er glad for sin nye lejlighed. Han har en stor stue, et stort badeværelse, et lille køkken, en god terrasse med læ og eget redskabsskur. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Benny Kjær Laursen er glad for sin nye lejlighed. Han har en stor stue, et stort badeværelse, et lille køkken, en god terrasse med læ og eget redskabsskur. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bennys nye Lundebolig blev indviet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bennys nye Lundebolig blev indviet
Sorø - 08. maj 2019 kl. 14:04
Af Lene Berthelsen

Tirsdag var der indvielse af de 58 nye boliger på Lundebo. Og der er glæde både hos beboere og personale. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Da der i august 2015 blev taget første spadestik til det nye boligbyggeri ved Lundebo, var det Benny Kjær Laursen, der førte spaden - assisteret af borgmester Gert Jørgensen og udvalgsformand Lars Schmidt.

Og da der tirsdag var indvielse af de 58 nye boliger ved specialinstitutionen for folk med hjerneskade eller psykisk sygdom, var Benny Kjær Laursen en af dem, der stolt kunne vise sin nye store bolig frem.

75 kvm er hver bolig på. En stor stue, et lille køkken, et meget stort badeværelse, direkte adgang til eget redskabsskur og en fin lille terrasse. Terrasserne bliver flittigt brugt, og snakken går livligt beboerne imellem, når de sidder derude.

Dertil kommer store og lyse fælleslokaler samt fællesarealer udendørs. Boligerne er lagt gruppevis i hesteskoform. Både udvendigt og indvendigt er mure og vægge beklædt med sort skifer. Alt i flot og moderne udformning, der står lidt i skærende kontrast til den gamle del af Lundebo.

Det nye byggeri lever i det hele taget fuldt ud op til forventningerne - og mere til, sagde centerchef Eva Sell i sin indvielsestale:

- Jeg bliver tit spurgt, om der er noget, der skulle have været lidt anderledes. Nej, ikke en eneste ting. Vi står med en supermoderne og fremtidssikret institution. Et projekt, der er blevet til i et godt samarbejde mellem beboere, pårørende, personale, arkitekt og bygherre. Sammen har vi formået at finde den bedste løsning, sagde Eva Sell.

Drømmen om bedre boliger til beboerne på Lundebo er 20 gammel. Dengang hørte Lundebo under Vestsjællands Amt. Nu er drømmen blevet realiseret, og beboerne har fået dobbelt så meget plads.

Hele projektet har kostet knap 120 mio. kr., men det er også blevet fantastisk, erklærede borgmester Gert Jørgensen, der sammen med Eva Sell klippede den røde snor ved indvielsen: - Den flotte store indgang ligner indgangen til et syv-stjernet hotel. Det er nogle fantastiske lejligheder, sagde borgmesteren i sin tale.

Formand for stedets pårørende-forening, Leif Møller, afslørede dernæst foreningens gave til Lundebo - tre keramiske taburetter udformet af den lokale kunstner Betty Engholm.

Og Betty Engholm afslørede, at hun kom til at føle så meget for både pårørende-foreningen og Lundebo, at det blev til flere taburetter end oprindeligt planlagt.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk