25. januar 2021
Jobcentret har i marts fået 160 nye ledige at forholde sig til. Det er voldsomt flere end på en normal måned. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Jobcentret har i marts fået 160 nye ledige at forholde sig til. Det er voldsomt flere end på en normal måned. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Antallet af nye ledige er i stor stigning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Antallet af nye ledige er i stor stigning
Sorø - 27. marts 2020 kl. 16:38
Af Lene Berthelsen

Sorø Jobcenter har i marts fået næsten syv gange så mange ledige som i februar. Men der er også enkelte jobs at få.

Den højeste ledighed falder typisk i vintermånederne, når for eksempel byggebranchen går delvist i dvale. I år bliver det anderledes.

Udenfor er det forår. Alting skulle være i gang, men er det ikke på grund af corona-epidemien.

Det mærker også i Sorø Jobcenter, der i marts indtil videre har modtaget meldinger om 160 nye ledige. Til sammenligning kom der i vintermåneden februar 24 nye ledige til.

Jobcentret har endnu ikke noget overblik over, hvor mange af de ledige, der er blevet permanent ledige og hvor mange, der er blevet sendt hjem med udsigt til at kunne vende tilbage til arbejdspladserne, når tingene forhåbentlig igen er normaliseret.

Der er endnu heller ikke overblik over, hvilke brancher eller faggrupper, der er blevet ramt, men et godt gæt vil ifølge kommunens arbejdsmarkedschef, Kenneth Damgaard Hyde, være, at en hel del af dem er folk, der har været ansat i restauranter eller butikker, der lige nu må holde lukket.

- Vi sidder og gennemgår alle sagerne lige nu for at danne os et billede. Også så vi ved, hvad vi reelt står overfor, når krisen er overstået, siger Kenneth Damsgaard Hyde.

Endnu er det også for tidligt at sige noget om, i hvor høj grad de lokale virksomheder har taget regeringens tilbud om de forskellige kompensations-muligheder til sig og dermed, hvor mange afskedigelser der er afværget.

- Vi ved det ikke endnu, men jeg håber, at det får en effekt, siger Kenneth Damsgaard Hyde.

Midt i alt det mørke er der dog nogle lyspunkter:

- Der er faktisk også jobs at få. Ikke så mange, som der plejer at være, men der er nogle. så jeg vil opfordre folk til at henvende sig - enten på telefon eller via mail. Selv om de sædvanlige regler om at stå til rådighed samt samtaler er sat ud i spil i denne tid, er vi her jo for at hjælpe, siger Kenneth Damsgaard Hyde.

Jobcentret er blevet kontaktet og bedt om rådgivning og vejledning af mange, siden corona-krisen begyndte. Typiske spørgsmål har været omkring dagpengeperiode i forhold til ny lov samt forklaring af de kompensations-pakker, regeringen har tilbudt.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk