19. oktober 2019
Processed with VSCO with g2 preset
Processed with VSCO with g2 preset
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anmeldelse: Tak fordi I havde mod til det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anmeldelse: Tak fordi I havde mod til det
Sorø - 21. august 2018 kl. 20:23
Af Hans Krarup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Inden den store slutkoncert i »Klassisk i Sorø« søndag, var der fredag en eksklusiv koncert i Klosterkirken - for et mindre, men udsøgt publikum.

En koncert, hvor vi der bor syd for Valby bakke, fik lov til at snuse til Rudersdal kammermusikfestivals repertoire, hvor den nyere musik dominerer repertoiret.

Det var Rudersdal kammersolisters klaverkvartet med Christine Pryn som anfører, der spillede musik af danske Jesper Holmen og georgiske Giya Kancheli.

I 2. koncertafdeling fik vi Mozarts skønne Es-dur klaverkvartet, hvor især den langsomme larghetto sats fik en ganske vidunderlig udførelse med pianisten Manuel Esperilla som inspirator.

Jesper Holmens korte, men koncentrerede »Diamonds dissolved« var nok det værk, der ved en første gennemhøring umiddelbart var nemmest at overskue.

Dertil var stykkets titel et nyttigt fingerpeg.

Den verdensberømte Giya Kanchelis »In l´istesso tempo« i dens vekslen mellem senromantisk dramatik og enkel, sakral skønhed, krævede nok lidt mere baggrund for at give det fulde udbytte.

Mon ikke Johannes Brahms og Arvo Pärt sad med til bords, da stykket blev skrevet?

Tak til festivalkomiteen for mod og mandshjerte til at tage vor egen tids klassiske musik med på repertoiret i »Klassisk i Sorø«.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk