1. oktober 2020
Britta Bech er optaget af, at Ældrerådet kommer til at repræsentere hele Sorø Kommune. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Britta Bech er optaget af, at Ældrerådet kommer til at repræsentere hele Sorø Kommune. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ældrerådet skal være synligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældrerådet skal være synligt
Sorø - 18. december 2017 kl. 18:28
Af Bjarne Stenbæk

Britta Bech er nyvalgt formand for Ældrerådet i Sorø Kommune, skriver DAGBLADET og Sjællandske.

- Vi skal i kontakt med det område, vi skal arbejde for, og derfor har vi også på det første møde i det ældreråd, der tiltræder 1. januar 2018, aftalt, at ældrerådet skal være synligt.

Det siger Britta Bech. Hun er netop valgt til formand for Ældrerådet i Sorø Kommune, og hun understreger, at det ikke er en kritik i forhold til det arbejde, tidligere ældreråd har gjort.

- Men den dag, der var afstemning, var det en lidt ærgerlig oplevelse, at så mange spurgte, hvad laver Ældrerådet egentlig, fortsætter hun.

- Det vil jeg gerne være med til at lave om på.

Nu er det ikke sådan, at Ældrerådet har planer om at lave de store revolutioner.

- Nej, allerførst skal vi lige finde vores ben. Vi er ni i rådet, og kun en - Zenia Nielsen - sad i det tidligere råd, siger Britta Bech.

- Men vi har talt om, at det kunne være en god idé, at dele plejecentre og plejeområder, for det gælder jo også hjemmeplejen, op imellem os, så vi på den måde får forskellige ansvarsområder og kommer tættere på borgerne. Dialogen er vigtig.

En anden idé kan være at besøge Ældre Sagen, Onsdagsklubben mv. og fortælle om arbejdet og de muligheder, der er via Ældrerådet.

- Vi har jo ikke nogen direkte politisk magt, men vi er et rådgivende organ, og kan vi spille kortene rigtigt, kan vi også opnå en vis indflydelse, siger Britta Bech.

- Men vi ved godt, at det er en hård opgave, og der er meget, vi skal sætte os ind i. Allerede i januar kan vi forvente, at vi skal afgive det eller de første høringssvar, men vi glæder os til opgaven. Det er spændende arbejde.

Britta Bech er 69 år og bosiddende i Sorø. Hun er uddannet sygeplejerske, men har gennem stort set hele sit arbejdsliv været leder.

- Jeg har været forstander på to forskellige plejehjem - et på Frederiksberg og et i Høje Taastrup - det sidste var jeg selv med til at oprette, fortæller hun.

- Jeg har også arbejdet i socialpsykiatrien i Københavns Kommune, hvor jeg sad som visitationskonsulent og visiterede boliger, så jeg har set pleje- og omsorgsområdet både ude i frontlinjen og inde fra et rådhus, og jeg er vant til at arbejde i det politiske system.

Når det blev Sorø Kommune, hun flyttede til i 2008, skyldtes det kærligheden. Kæresten boede i Stenmagle. Da Britta Bech blev alene, fik hun solgt huset og flyttede ind til Sorø.

Hun er frivillig i Fonden Mariehjemmene, hvor hun er næstformand i fondsbestyrelsen og formand for bestyrelsen i bofællesskaberne Sofie Marie i Ringsted. Hun har også siddet i bestyrelsen i plejehjemmet Dorthe Marie. Frivillig i Røde Kors står også på visitkortet - både som samarit og i tøjbutik - og så strikker hun til »varmestuestrik«. Her er hun for kort tid siden blevet depotbestyrer i Stenlille.

Britta Bech scorede med 849 personlige stemmer det højeste stemmetal ved ældrerådsvalget. Mærkesagerne var:

Fastholde og forbedre kvaliteten på ældreområdet - være aktiv på ældreområdet i hele kommunen - fremtidsudvikle ældreområdet - sikre et aktivt ældreråd med størst mulig indflydelse - og sikre, at der fortsat tages individuelle hensyn til de borgere, der får ydelse fra kommunen.

- Jeg havde ikke på forhånd sat mig for, at jeg ville være formand, siger hun.

- Men ikke mindst, da jeg så stemmetallene, var jeg indstillet på at påtage mig opgaven.

Ældrerådet har i øvrigt også en række bestyrelsesposter. Rådet kommunens repræsentant i bestyrelserne for Kaarsbergcentret, Aktiviteten og Degneparken.

- Vi har endnu ikke nået at sætte os ind i hele arbejdsområdet, så jeg må erkende, at jeg på nuværende tidspunkt ikke har overblik over, om vi også er repræsenteret i en bestyrelse i Ruds vedby - men vi har jo stadig et par dage at løbe på, indtil vi tiltræder, siger Britta Bech.

Ældrerådet har konstitueret sig således: Formand: Britta Bech. Næstformand: Zenia Nielsen. Kasserer: Dorete Poulsen. Sekretær: Inge Mortensen

Øvrige medlemmer: Flemming Greve, Marianne Krüth, Egon Madsen, Michael Foersom og Karin Christensen. Foersom repræsenterer Sorø i det regionale ældreråd.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk