22. juli 2019
Leder af Sorø Sundhed og Omsorg, Pia Nyborg Hansen, kan sammen med sit personale glæde sig over at være indstillet til Arbejdsmiljøprisen. PR-foto
Leder af Sorø Sundhed og Omsorg, Pia Nyborg Hansen, kan sammen med sit personale glæde sig over at være indstillet til Arbejdsmiljøprisen. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ældreplejen er indstillet til Arbejdsmiljøprisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældreplejen er indstillet til Arbejdsmiljøprisen
Sorø - 12. marts 2019 kl. 09:07
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Arbejdsredskaber som »samtaletrappen« og »døgnrytmeplanen« har været med til at forbedre det psykiske arbejdsmiljø i Sorø Sundhed og Omsorg. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

I Sorø Kommunes afdeling for ældrepleje, Sorø Sundhed og Omsorg, har to arbejdsredskaber styrket samarbejdet mellem borgere, pårørende og ansatte.

Det har mindsket konflikterne og forbedret de ansattes arbejdsmiljø. Derfor er Sorø Sundhed og Omsorg nu af Arbejdsmiljørådet nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2019 i kategorien Psykisk Arbejdsmiljø.

Når personale, borgere og pårørende skal samarbejde om svære emner, kan det ofte føre til frustration og konflikter. Det påvirkede de ansatte i Sorø Sundhed og Omsorg hårdt psykisk, og derfor skulle der gøres noget ved det.

- For vores plejepersonale er det helt naturligt, at de vil gøre rigtig meget for at få samarbejdet med de pårørende til at fungere. Men der er alligevel misforståelser og konflikter, og det fylder medarbejderne op. Derfor udviklede vi et redskab for at fremme samarbejdet mellem plejen og borgerne, så vi kan passe bedre på vores medarbejdere, siger Pia Nyborg Hansen, leder af Sundhed og Omsorg.

Medarbejderne bruger redskabet »samarbejdstrappen«, når de oplever udfordringer i den daglige kontakt med borgere og de pårørende. Redskabet giver en bedre kommunikation og en mere åben dialog med borgere og pårørende. Det forebygger konflikter og giver et bedre samarbejde, hvor der er fokus på at løse problemer sammen.

Et andet redskab er »døgnrytmeplanen«, der samler alle handleplaner om en borger. Det giver en ensartet tilgang til opgaverne og kan bruges til at afklare tvivlsspørgsmål. Det er med til at fremme det gode samarbejde med borgere og pårørende.

Redskaberne og den systematiske tilgang betyder, at medarbejderne ikke bliver lige så psykisk hårdt pressede som tidligere.

- For medarbejderne har det betydet, at der er kommet mere klarhed, når de taler med pårørende, hvor samarbejdet kan være svært. Der giver samarbejdstrappen og døgnrytmeplanen afklaring, og det har en kæmpestor værdi for os alle,siger Pia Nyborg Hansen.

Ledere og medarbejdere har via MED-systemet samarbejdet om at udvikle indsatsen og indføre redskaberne. Det betyder, at man har lavet nogle enkle redskaber og praktiske løsningsmodeller, som understøtter kerneopgaven og er lette at indføre i en travl dagligdag.

Resultaterne har gjort indtryk på Arbejdsmiljørådet:

- Det er en meget flot og systematisk indsats, som Sorø Sundhed og Omsorg har gennemført, hvor hele MED-systemet har været involveret og samarbejdet om at udvikle de her redskaber og få dem ud og virke. Det er meget inspirerende, siger Cristina Lage, formand for Arbejdsmiljørådet.

Sorø Sundhed og Omsorg beskæftiger 450 ansatte, som primært er uddannet SOSU og sygeplejersker, men der er også andre faggrupper som pædagoger, terapeuter, ernæringsassistenter mv. De øvrige nominerede i kategorien er:

Adserballe & Knudsen A/S og Intensiv afdeling, Bispebjerg Hospital, Region Hovedstaden.

Vinderen vælges af en dommerkomite, der består af repræsentanter fra DA, FH, KL, Lederne og Akademikerne og formand for Arbejdsmiljørådet Cristina Lage.

Det sker ved et arrangement i DGI-byen mandag 8. april.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk