22. oktober 2019
17-årige Asger Marchal spiller den unge Storm P. Han kommer fra Sorø og er debutant i Ruds Vedby borgspil. Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

17-årige Asger Marchal spiller den unge Storm P. Han kommer fra Sorø og er debutant i Ruds Vedby borgspil. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Årets borgspil er første teaterspil om Storm P.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets borgspil er første teaterspil om Storm P.
Sorø - 24. juni 2019 kl. 15:57
Af Charlotte Koefoed
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Svulstigt, dramatisk og morsomt. Sådan beskriver Chris Skytte, der for 11. år står i spidsen for Ruds Vedby Borgspil, årets stykke. Det handler om Storm P., skriver DAGBLADET og Sjællandske.

- Solen er stået op.
- Ja, tænk at den gider!

Sådan lyder en typisk vittighed fra Storm P. og den indrammer meget fint, hvilken ekvilibrist, Robert Storm Petersen var, når det kom til at dreje en lille bitte hverdagssætning til noget morsomt.

For sådan var Storm P. og hans liv har længe ligget og luret i baghovedet på Chris Skytte, der for 11. gang har skrevet manuskript, musik og scenografi til årets borgspil, som har fået titlen »Storm P. - Livet er en cirkus«.

- Uden sammenligning i øvrigt, føler jeg mig lidt som ham, griner Chris Skytte. Det er den store spændvidde, Storm P. havde, som Chris Skytte også selv besidder. Han har både skrevet, komponeret, tegnet scenografi og instrueret årets borgspil.

- Jeg har altid været fascineret af Storm P's historie og hans utrolig mange talenter. Han var elsket, folkekær og den største humorist i sin samtid og så havde han den her livskonflikt, at han ikke rigtig vidste, hvilken hest, han skulle ride på. Altså hvilke af hans talenter, han skulle satse på, forklarer Chris Skytte.

Storm P 's far var slagter og ville have sønnen gik i hans fodspor, men den unge Storm P. ville hellere være kunstmaler. Eller skuespiller. Eller bladtegner. Eller forfatter.

Han fik chancen for at prøve kræfter med det hele, men det blev hans finurlige humor, der gjorde ham elsket og kendt over hele landet. Dagens flue i Berlingske, der kørte i ti år fra 1939 frem til Storm P's død i 1949 er et godt eksempel på det.

- Han blev aldrig rigtig accepteret af kultureliten, men han fik ridderkorset før sin død og det betød rigtig meget for ham, fortæller Chris Skytte.

Stykket handler om Storm P's liv. Både alt det sjove vi kender, men også den lidt mere dystre side, hvor den manglende anerkendelse fra eliten gnavede.

Men det er humoren, der kommer til at bære stykket. Man skal holde ørene stive, for der kommer masser af sjove citater og spidsfindigheder.

- Jeg har researchet en del, og har ikke fundet andre, der har lavet et stykke om Storm P's liv, så det bliver en slags urpremiere, når vi går i luften onsdag den 7. august, siger Chris Skytte.

Med som scenograf har han igen i år Maria Wichmann foruden 30 glade amatørskuespillere, der er i gang i Vedbygårdsparken. Scenen er en manege og den hentyder til et berømt citat:

- Livet er en cirkus, man går ind, bukker, render lidt rundt, bukker og går ud igen.

Borgspillet holder tre ugers sommerpause og er i gang igen i uge 30, hvor der øves for fulde gardiner frem til premieren.

Billetsalget starter mandag den 24. juni og som altid er der mulighed for at spise i spiseteltet før forestillingerne.

Se mere på borgspillets hjemmeside, hvor man også kan købe billetter.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk