25. maj 2019
På Katrinelystvej i Sorø ramte den 41-årige en stor sten, og så kunne bilen ikke køre videre. Foto: Thomas Olsen
På Katrinelystvej i Sorø ramte den 41-årige en stor sten, og så kunne bilen ikke køre videre. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 41-årig vanvidsbilist fra Korsør skal et år i fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

41-årig vanvidsbilist fra Korsør skal et år i fængsel
Opdateret 07. november 2018 kl. 17:55
Sorø - 07. november 2018 kl. 15:03
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der går lang tid, før en 41-årig mand fra Korsør kommer til at køre bil igen - i hvert fald på lovlig vis, skeriver DAGBLADET og Sjællandske.

Forleden stod den 41-årige ved retten i Næstved tiltalt for en meget lang stribe overtrædelser af færdselsloven og for straffelovens bestemmelse om "på hensynsløs måde at volde nærliggende fare for nogens liv eller førlighed".

Den seneste alvorlige trafik-forseelse foregik godt nok så langt tilbage som 1. november 2016, men når manden ikke er stillet til regnskab før nu, skyldes det, at han er udeblevet fra de fastsatte retsmøde.

Derfor måtte politiet i sidste ende anholde ham, så han kunne få sin dom på ubetinget fængsel i et år plus en frakendelse af førerretten i 10 år.

Det var ikke så lidt tumult, den 41-årige var årsag til 1. november 2016.

I Sorø bymidte måtte folk springe for livet, da manden i meget høj hastighed kom kørende igennem byen.

Med politiet i hælene susede han ad Storgade, Absalonsgade, Vedelsgade, Boldhusgade og Storgade igen, inden han kørte ad Alléen ud af bymidten. Undervejs væltede han en knallertkører, og i Absalonsgade kørte han ind i en anden bil og fortsatte ufortrødent med skader på bilen og et fladt fordæk.

Bilisten fræsede både over for rødt, overhalede højre om, kørte på cykelstien og imod færdselsretningen, indtil en stor sten ved Katrinelyst i Sorø endelig satte en stopper for hans videre vanvidskørsel.

Her blev den 41-årige anholdt af politiet.

Det viste sig efterfølgende, at han var påvirket af morfin. Manden var allerede frakendt kørekortet, og det var femte gang, han blev stoppet uden kørekort - og fjerde gang, han blev stoppet i påvirket tilstand.

Det viste sig også, at han havde stjålet bilens nummerplader fra en anden vogn.

Den 41-årige blev - udover færdselslovovertrædelserne - også dømt for to tilfælde af tyveri fra juni måned i år, hvor han dels havde brudt ind i en lejlighed i Korsør og stjålet kontanter, dels havde stjålet en taske fra en kvinde på Korsør kirkegård.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk