21. august 2019
Den sorte Ford S-Max, som den 23-pårige var fører af, var stjålet. Foto: Bjarne Stenbæk
Den sorte Ford S-Max, som den 23-pårige var fører af, var stjålet. Foto: Bjarne Stenbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 23-årig dødsbilist blev igen varetægtsfængslet frem til 13. marts

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

23-årig dødsbilist blev igen varetægtsfængslet frem til 13. marts
Sorø - 18. februar 2019 kl. 16:32
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der blev ikke ændret på afgørelsen, da 23-årig dødsbilist selv kunne møde til grundlovsforhør, skriver DAGBLADET og Sjællandske.

arrow Læs også: 23-årig sigtet for uagtsomt manddrab skal blive bag tremmer

I et grundlovsforhør ved retten i Næstved mandag middag blev en 23-årig mand fra Ugerløse atter varetægtsfængslet frem til 13. marts. Dermed stadfæstede retten den varetægtsfængsling, der blev resultatet af det første grundlovsforhør, der blev foretaget ved retten i Nykøbing Falster i lørdags. Dengang var manden ikke i stand til selv at møde op, da han var indlagt på sygehuset i Slagelse til behandling foer de kvæstelser, han selv pådrog sig ved ulykken fredag formiddag på Sorøvej i Skellebjerg. Her førte den 23-årige en stjålet bil, der kørte frontalt ind i en bil, ført af en 59-årig mand fra Store Merløse. Ved sammenstødet mistede den 59-årige mand livet, mens de to passagerer i den bil, den 23-årige førte, blev kvæstet. Der er tale om to mænd i 20'erne.

- Man kan godt blive varetægtsfængslet in absentia, som det hedder i retssproget, siger politikommissær Jens Jedig Christiansen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Men så er det til gengæld også sådan, at når man selv bliver frisk nok til at kunne møde op, skal man fremstilles for en dommer igen, inden der er gået 24 timer.

Ved grundlovsforhøret mandag kunne den 23-årige hverken erkende eller nægte sig skyldig. Han forklarede, at han stort set intet kan huske af fredagens begivenheder.

Den 23-årige er sigtet for uagtsomt manddrab, uagtsom betydelig legemsbeskadigelse (på sine to passagerer i bilen), spiritus- og- narkokørsel samt brugstyveri af den bil, han kørte frontalt ind i den 59-åriges bil.

Den 23-årige måtte ifølge eb.dk faktisk slet ikke sidde bag rattet, da han på grund af tidligere kørsler i påvirket tilstand er frakendt kørekortet helt frem til 2028. Ifølge eb.dk var den 23-årige endvidere efterlyst af politiet, da han var udeblevet fra Horserød Fængsel, hvor han skulle afsone en tidligere dom for netop narko- og spirituskørsel.

Ved grundlovsforhøret lørdag kom det også frem, at flere vidner havde observeret uforsvarlig kørsel af den 23-årige forud for ulykken.

Det fremgår også af kommentarer i den lokale Facebook-gruppe for Dianalund-området, hvor flere i lokalområdet havde bemærket hans hasarderede kørsel.

arrow Bilist fra dødsulykke sidder nu i arresten
20. februar 2019 kl. 14:59 Opdateret: kl. 14:20
arrow 23-årig fængslet for dødskørsel
16. februar 2019 kl. 12:21 Opdateret: kl. 12:21
arrow Én person dræbt og tre kvæstet i voldsom ulykke
15. februar 2019 kl. 13:15 Opdateret: kl. 13:15

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk