3. december 2020
Sådan skal Strandens Hus se ud i følge lokalplanen, som er i høring til 16. oktober. Illustration: Solrød Kommune
gallery icon

Se billedserie

Sådan skal Strandens Hus se ud i følge lokalplanen, som er i høring til 16. oktober. Illustration: Solrød Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalgsformand: Kritisk rapport om Strandens Hus er kun et høringssvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalgsformand: Kritisk rapport om Strandens Hus er kun et høringssvar
Opdateret 01. oktober 2019 kl. 14:16
Solrød - 01. oktober 2019 kl. 14:03
Af Alexandra Mollerup

Rambøll-rapporten, som kritiserer projekt Strandens Hus i sin nuværende form, bliver brugt som høringssvar. Den kan ikke bruges som andet, når den er bestilt af andre end kommunen selv, lyder det fra udvalgsformand.

arrow Læs også: Kritik: Byrådet accepterer tvivlsomme interesser

Der er ikke tænkt nok parkeringspladser ind i projekt Strandens Hus, der både skal rumme restaurantens besøgene, foreningers medlemmer og strandgæster. Der vil være kaos i trafikken, som vil genere både gæster og naboer til området, lyder en del af konklusionen i Rambølls rapport. Den 17 sider lange rapport er bestilt og betalt af OJD-fonden, og derfor indgår den som høringssvar og ikke reel rapport.

- Den er sendt til os som et høringssvar, og den kan heller ikke indgå som andet. Det er OJD som har forespurgt Rambøll om den, fordi Anni Detlef (enke efter OJD's stifter, Otto Johannes Detlef, red.), som bor nede ved stranden, har holdninger til Strandens Hus, og i den forbindelse har de bekostet, at der er lavet en rapport fra Rambøll, siger Ivar Haugaard-Hansen (V), formand i social-, sundheds- og fritidsudvalget i Solrød Kommune.

I forbindelse med budgetaftalen 2019-2022 vedtog et enigt byråd at arbejde målrettet for projekt Strandens Hus. Lokalplanen for projektet er i høring til og med 16. oktober.

Dårlig investering

Rapporten langer også ud efter projektets restaurant, som skal placeres ved siden af Strandens Hus på en lejet grund, hvor man selv skal bygge efter faste rammer og med efterfølgende krav til særlige åbningstider. Det vil i følge Rambølls rapport ikke være attraktivt for en investor. Men en lempelse af de krav, vil heller ikke være en ideel løsning:

»En forbedring af vilkår for leje vil alt andet lige betyde, at lejemålet bliver mere attraktivt for en restaurant, hvilket gør det muligt at tage en højere husleje. En lempelse af vilkår for at forbedre investorcasen kan således øge omkostningerne for restauratøren, der lejer sig ind, hvilket skaber et pres for at øge omsætningen og tiltrække flere gæster, hvilket kan medføre øgede gener for lokalområdet«, skriver rapporten.

Selve restaurant-delen af rapporten er dog heller ikke noget, som kommunen kommer til at beskæftige sig ret meget med, siger Ivar Haugaard-Hansen.

- Den har både pointer som vi kan bruge, og som vi ikke kan bruge. Der er noget omkring rentabiliteten i restauranten - om den er god eller dårlig, det er jo ikke vores sag. Restauranten er ikke en kommunal investering, det er private, der skal løbe den risiko, så det blander vi os ikke i. Den anden del om trafikale forhold er relevant at have med ind, men det har vi i forvejen, siger han.

Parkeringspladserne er øget fra 51 til 67, som allerede er en forøgelse, men om det er nok, viser sig først efter høringsfasen.

Plus og minus

I følge Solrød Kommunes borgmester, Niels Hörup (V), er der endnu ingen ting i projekt Strandens Hus, der er afgjort. Alle høringssvarene vil derfor blive læst og taget med i forvaltningsarbejdet efter høringsfasen. Og selv om Rambøll-rapporten ikke bliver brugt som rapport, siger han, at den har sin faglighed.

- Der er en af dem, der har afgivet et høringssvar, som har valgt at bestille og afgive en rapport fra Rambøll. Nogle høringssvar taler for og nogle taler i mod. Nogle har forskellige typer argumenter for projektet. Her er der en rapport, som baserer sig på nogle antagelser, der vil komme frem til en vurdering, ligesom alle de andre svar, siger borgmesteren.

I aften den 1. oktober klokken 17:30 til 19:00 er der borgermøde om lokalplanen for Strandens Hus i kantinen på Solrød Rådhus.

arrow Høringssvar: Kasketforvirring i Strandens Hus
30. juli 2020 kl. 14:49 Opdateret: kl. 14:49
arrow Kritik: Strandprojekt præget af arrogance
25. juli 2020 kl. 06:18 Opdateret: kl. 13:47
arrow Nyt spisehus på stranden i faste rammer
30. juni 2020 kl. 12:26 Opdateret: kl. 10:01
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk