26. oktober 2021
Nu sender kommunen en besked til regeringen fra et samlet byråd. Det handler om den voldsomme trafikstøj som mange langs Køge Bugt Motorvejen er plaget af. Foto: Jesper From
Nu sender kommunen en besked til regeringen fra et samlet byråd. Det handler om den voldsomme trafikstøj som mange langs Køge Bugt Motorvejen er plaget af. Foto: Jesper From
Foto: FROM
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Støjplaget kommune råber højt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Støjplaget kommune råber højt
Solrød - 05. maj 2021 kl. 12:09
Af Torben Thorsø

Når regeringen tager et initiativ, så skal vi også være med og gøre, alt hvad vi kan.

Sådan lyder det fra byrådsmedlem Morten Scheelsbeck (K), der glæder sig over, at der på et møde mandag aften var opbakning til, at Solrød Kommune retter en officiel henvendelse til regeringen.

Man om at komme med i et aktuelt projekt, der skal se på støjproblemer langs befærdede strækninger på Sjælland.

Her er det meget oplagt at se på Solrød Kommune, mener byrådsmedlemmet, der havde stillet forslaget om at Solrød Kommune skulle råbet regeringen op.

- Danmarks mest befærdede motorvej går tværs gennem Solrød og et sted mellem 2500 og 3000 boliger er direkte generet af støjen. Så det er vigtigt, at vi nu sender et samlet signal fra kommunen, siger han om den skrivelse, der snart er på vej fra Solrød Kommune og til Vordingborg.

Heri beder de lokale politikere om at blive en del af et forsøg, hvor myndighederne vil opsætte »støj-stærekasser« på for eksempel Motorring 3 ved København samt i Aalborg, Odense, Nyborg og ved Hedehusene/Fløng, da der langs disse strækninger er høj støjbelastning kombineret med høj boligtæthed, som det hedder i oplægget.

Pointen er, at forsøget med stærekasserne blandt andet skal måle de støjmæssige udfordringer på motorvejen.

Det forsøg mener Morten Scheelsbeck altså, at det er oplagt Solrød Kommune bliver en del af:

- Al ære og respekt for at regeringen nu laver et udspil til støjbekæmpelse, som måske kan komme beboerne langs Ring 3 til gavn, men når man kigger på de støjkort som Vejdirektoratet har lavet, så er det også tydeligt, at støjen fra motorvejen i Solrød kan være ret voldsom. Derfor vil vi gerne være en del af forsøget og jeg er derfor glad for, at vi på mandagens temamøde blev enige om at sende en officiel meddelelse til regeringen.

Morten Scheelsbeck understreger, at det ikke handler om at lukke ned for trafikken på Køge Bugt Motorvejen.

- Når man flytter til Solrød, så ved man godt, at man bor i nærheden af et motorvej, så det handler ikke om at den skal lukkes eller hegnes helt ind. Vi er glade for motorvejen, men vil også gerne råbe regeringen op, så vi kommer med i forsøget. Det her er måske en lille ting i en stor kamp, men vi må holde os til, hver gang, der er en mulighed, siger han.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk