2. juli 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Socialt bedrageri for millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialt bedrageri for millioner
Solrød - 26. juni 2020 kl. 12:47
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det har vist sig at være en særdeles god beslutning, som byrådet traf for fem år siden, da det besluttede at intensivere indsatsen mod socialt bedrageri. Siden da har kontrolgruppen, som består af to medarbejdere, nemlig sparet både Solrød Kommune og staten for millioner af kroner, lyder det i pressemeddelelsen.

I 2019 har kontrolgruppen samlet set opdaget og forebygget socialt bedrageri for 2,1 millioner kroner, hvoraf den statslige andel udgør cirka 580.000 kroner og den kommunale andel udgør cirka 1,5 mio. kr.

Det viser den årlige rapport fra kontrolgruppen, som byrådet netop er blevet orienteret om på juni måneds byrådsmøde.

- Folk skal naturligvis have de ydelser, som de er berettiget til, men hvis de forsøger at snyde sig til mere, end hvad de har ret til, så er det vores allesammens fælles pengekasse, det går ud over, og det er ikke ok, siger borgmester Niels Hörup (V) og fortsætter:

- Det er på sin vis sørgeligt, at kontrolgruppen nu for femte år i træk har opdaget socialt bedrageri for millioner, men det viser, at byrådet i sin tid tog den rigtige beslutning."

Kontrolgruppen har siden 2015 stoppet og forebygget socialt bedrageri for cirka 13 millioner kroner, hvoraf provenuet for Solrød Kommune er på ca. 9,5 millioner kroner.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk