21. juni 2021
Bo Nygaard Larsen (R): - Det er helt grotesk, og jeg fatter ikke, at de andre partier kan gå med til en måde, hvor Venstre reelt har veto-ret.  Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Bo Nygaard Larsen (R): - Det er helt grotesk, og jeg fatter ikke, at de andre partier kan gå med til en måde, hvor Venstre reelt har veto-ret. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Radikal forlader budgetmøde i vrede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Radikal forlader budgetmøde i vrede
Solrød - 15. september 2020 kl. 13:15
Af Jesper From

Det Radikale Venstres ene mand i byrådet i Solrød, Bo Nygaard Larsen, er ikke længere med i budgetforhandlingerne. Og han er rasende over forløbet ved lørdagens budgetmøde.

- Det plejer at være kutyme, at alle forligspartnere skal være enige om et ændringsforslag til budgettet. Men fredag fik jeg et udkast til mødet i hånden, hvor der stod, at ændringsforslag kunne vedtages, hvis der var 75 procents flertal. Og for at opnå 75 procent, så skal Venstres otte mandater altså være med. Med andre ord, så ville der kunne vedtages ændringsforslag, hvor ikke alle partier er med - men hvor Venstres mandater er en forudsætning hver gang.

Den fremgangsmåde kunne Bo Nygaard Larsen på inden måde tilslutte sig.

- Jeg meddelte, at hvis det var præmissen, så kunne jeg ikke gå længere. Hvis nu i stedet, der var blevet sagt 58 procent, så kunne partierne uden om Venstre blive enige om noget.

Så han forlod mødelokalet.
- Det er helt grotesk, og jeg fatter ikke, at de andre partier kan gå med til en måde, hvor Venstre reelt har veto-ret.

Borgmester Niels Hörup (V) fortæller, at »Venstre har jo ikke flertal i byrådet«, og der ikke nogen regel:

- Normalt skal der 50,1 procent til et ændringsforslag. Vi har så 75 procent, hvilket giver stor indflydelse til mindretallet. Det her er en politisk aftale, og ikke noget, der er juridisk bindende.

Og så tilføjer borgmesteren:
- Man får ikke indflydelse ved at forlade forhandlingerne. Ved at være med ved bordet, er man med til at tage ansvar, Og forhandlingerne går rigtigt godt.

Det blev så heller ikke bedre af, at Henning Christiansen fra Havdruplisten - i følge Nygaard Larsen - opfordrede den radikale til at lukke sin Facebook-profil.

- Det var et decideret personangreb og farligt for demokratiet at forhindre folk i at ytre sig.

At Bo Nygaard Larsen ikke skulle bruge sin Facebook-profil til at profilere sit partis holdning, har han svært ved at se:

- Jeg er nødt til at være i skarp dialog med vælgerne hele tiden. Jeg vil ikke binde mig til en lukket fest, og at man fjerner debatten fra det offentlige rum. Man vil helst have tingene i lukkede rum - og så holde kæft udadtil.

Nu kommer Bo Nygaard Larsen ikke til at sætte sin underskrift på det kommende budget, hvilket han tager meget afslappet:

- Sådan som oplægget var formuleret, ville de radikale nok ikke have fået noget igennem alligevel, konkluderer Bo Nygaard Larsen

Henning Christiansen fra Havdruplisten lægger ikke skjul på hans »forhold« til facebook og politik:

- Jeg bruger ikke Facebook til at kommentere eller føre politik. Det at lave politik foregår i byrådet og i udvalgene, og et budgetmøde er ikke et offentligt møde. Vi har en aftale i byrådet om, at vi ikke refererer fra interne møder. Men det er det, der er sket her - og det er jeg ikke tilfreds med.

Altså at Bo Nygaard Larsen er gået på de sociale medier efter lørdagens budgetmøde.

- Jeg synes, at Bo bryder en uskreven regel om at referer fra et lukket møde. Men jeg kan ikke huske, hvordan ordene faldt omkring hans facebook-profil. Selvfølgelig skal han ikke lukke den ned. Og så vil jeg ellers ikke kaste mig yderligere ind i det her, slutter Henning Christiansen.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk