25. oktober 2021
Bo Nygaard Larsen har blandt andet i forbindelse med sit valg til byrådet for partiet Det Radikale Venstre mødt den nu tidligere radikale partileder Morten Østergaard. Privatfoto
Bo Nygaard Larsen har blandt andet i forbindelse med sit valg til byrådet for partiet Det Radikale Venstre mødt den nu tidligere radikale partileder Morten Østergaard. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Radikal: - Det er vigtigt ikke at gå i panik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Radikal: - Det er vigtigt ikke at gå i panik
Solrød - 16. oktober 2020 kl. 13:59
Af Jesper From

Bo Nygaard Larsen sidder som eneste medlem af Det Radikale Venstre i byrådet i Solrød. Han følger derfor tæt med i balladen i partiet.

arrow Læs også: Kommentator: Radikale undgår bødlen i ny meningsmåling

- Det er ingen hemmelighed, at Radikale Venstre befinder sig i et stormløb. Det er en ulykkelig situation for alle, for det er det politiske projekt, de politiske tanker og den politiske vilje til at skabe ændringer i samfundet, der nu er stækket.

Han tror dog på partiets fremtid.

- Der har, ikke mindst her i efterårsferien, været sagt og skrevet meget, der umiddelbart har skabt mere spredning end samling. Det er en kendt sag, at der i Radikale er mindst to forskellige tilgange til det daglige politiske arbejde på Christiansborg. Denne nuancering har vi levet med i respekt for hinanden - for det ligger i det radikale dna, at vi har en sådan frihed. Men vi har også et ønske om at arbejde for det, vi er fælles om - og det fylder altså langt mere end interne uenigheder, fortæller Bo Nygaard Larsen til DAGBLADET.

- Derfor er jeg også fortrøstningsfuld, når det gælder en løsning på de aktuelle udfordringer. I Radikale er vi kendt for at kunne tale og lytte, og derfor er jeg overbevist om, at søndagens gruppemøde vil være første skridt fremad.

Mange af de radikales medlemmer har de sidste dage meldt sig ud af partiet.

- Jeg kan godt forstå, at mange medlemmer og vælgere er trætte af denne ballade. Men jeg vil gerne opfordre dem til at blive - for kun sammen kan vi komme styrket ud af dette. Og de er altid velkomne til at ringe til mig.

Bo Nygaard Larsen vil ikke forholde sig til de konkrete sværdslag i partiet. Om han tror på Ida Auken eller Sofie Carsten Nielsen. Eller om man har valgt den rigtige leder. Og lyver den ene eller anden.

- Det er vigtigt ikke at gå i panik. Jeg ved, at ethvert ord vil blive tolket og måske misforstået, og derfor ønsker jeg ikke at bidrage til en yderligere polarisering. I første omgang har vi brug for ro

- ro til at tale, til at lytte og til at finde hinanden igen.

Man skal heller ikke forvente, at det radikale medlem af byrådet i Solrød skifter parti:

- Jeg er i hele forløbet blevet spurgt til min fremtidige rolle i partiet. Den er intakt. Jeg er radikal, jeg tror på den radikale ideologi, og jeg tror på et samfund med plads til alle i respekt for hinanden. Det er det, jeg vil arbejde for - nu og frem til næste års kommunalvalg, forklarer Bo Nygaard Larsen.

arrow Kommentator ser uløste problemer trods radikal våbenhvile
18. oktober 2020 kl. 21:56 Opdateret: kl. 21:58
arrow OVERBLIK: Fra åben krig til fuld tillid til ny leder i De Radikale
18. oktober 2020 kl. 17:51 Opdateret: kl. 17:52
arrow Martin Lidegaard bliver i De Radikale
18. oktober 2020 kl. 17:22 Opdateret: kl. 17:24
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk