15. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nytårshilsen fra Socialdemokraterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nytårshilsen fra Socialdemokraterne
Solrød - 04. januar 2016 kl. 20:53

Når et år går på hæld og man ser tilbage, kan man godt falde lidt i staver over de mange ting, der er sket i årets løb.

For os er det, der har påvirket os mest, dels været de store flygtningestrømme, der er kommet til Europa og videre til Danmark, og dels de tragiske terrorattentater i Europa.

Da vi så flygtninge, der vandrede på de danske motorveje, fordi de ville igennem Danmark og videre til Sverige med håbet om et liv i fred og tryghed sammen med deres familie og venner - som allerede har skabt sig et liv heroppe - fik det os til at sætte endnu mere pris på det liv, som vi har mulighed for at leve i et fredeligt land som Danmark.

Vi kan leve i fred med vores naboer, spise os mætte hver dag, og - ikke mindst - så risikerer vi ikke at blive forfulgt af myndigheder eller tilfældige militsgrupper. Vores børn kan gå i skole og leve en forholdsvis tryg tilværelse.

Midt i flygtningekrisen kunne vi se billeder af en mand, der spytter på de flygtninge, der vandrer gennem landet. Det gjorde os endnu mere mistrøstige. Næsten samme dag var der til gengæld billeder af politiet, der udførte deres arbejde med stor indlevelse og empati - hvem husker ikke billedet af politimanden, der laver sjov med en lille pige midt på motorvejen.

Solrød kom også til at mærke den stigende flygtningestrøm. Vi huser - som alle andre kommuner - flere og flere flygtninge, men heldigvis er der stort set enighed i byrådet om, at vi skal løfte den opgave på en god og værdig måde.

Da Venstre i valgkampen gjorde det til et emne, at vi skulle begrænse flygtningestrømmen til Danmark, var vi nok en del der mente, at det ville være som at kæmpe mod vejrmøller - noget der viste sig at være rigtigt. Så længe der er krig i verden vil der også være flygtningestrømme, og i øjeblikket går strømmen mod nord, ganske som i halvfemserne, hvor Balkan stod i brand.

Terroren viste også sit grimme ansigt i 2015. Hvem husker ikke angrebet i januar mod satiremagasinet i Paris efterfulgt af angrebet i København d. 14. - 15. februar - og senest igen i Paris i november? Fuldstændig uskyldige og sagesløse mennesker mistede helt uforståeligt og meningsløst livet på grund af nogle ekstremisters utilgivelige handlinger.

Vores ønske for 2016 er, at der bliver fred i Syrien - og andre brændpunkter i verden. Vores ønske for 2016 er, at ekstremister, der udfører terror som vi har set det i 2015, bliver standset af politiet inden deres ugerninger, retsforfulgt og fængslet. Vi skal søge at hjælpe i nærområderne, så folk ikke fortsat bliver nødt til at flygte ud af de uroplagede lande - som helt sikkert vil få stor brug for alle hænder i genopbygningen.

Der kunne skrives om mange andre begivenheder i 2015, også mere nære fra Solrød. Men vi vil her blot nævne, at vi er glade for vores samarbejde med vores politiske kollegaer i Byrådet, som alle ud fra egne overbevisninger udfører et stort arbejde i det politiske landskab. Vi er også meget tilfredse med den store indsats, som medarbejdere i kommunen hver dag udfører til gavn og glæde for borgerne.

Desværre er tiderne ikke til store armbevægelser, som kan øge den kommunale service. I 2016 har regeringen blandt andet vedtaget et såkaldt "omprioriteringsbidrag" på 1 %, som vi skal spare hvert år i de kommende 4 år. "Omprioriteringsbidraget" er således en flot betegnelse, når det - for Solrøds vedkommende - reelt betyder yderligere besparelser og nedskæringer i de kommende år. Generelt er vi dog af den opfattelse, at vi i Solrød godt kan være vores serviceniveau bekendt. Og vi vil fremadrettet arbejde på, at denne service opretholdes, og at besparelserne kommer til at ske på områder, hvor det gør mindst ondt på de svageste borgere.

Med disse ord vil vi ønske Solrød kommunes borgere et rigtig godt og lykkebringende nytår.

Tonny Lauridsen
Claus Redder Madsen

Jytte Willendrup
Socialdemokraterne i Solrød

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk