23. april 2019
Der var stor koncentration hos børnene, der deltog i Maybritts Sommerkøkken. Foto: Solrød Kommune
gallery icon

Se billedserie

Der var stor koncentration hos børnene, der deltog i Maybritts Sommerkøkken. Foto: Solrød Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mange små kokke i køkkenet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange små kokke i køkkenet
Solrød - 21. juli 2018 kl. 12:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For mange kokke siges at fordærve maden, men sådan var det langt fra i skolekøkkenet på Munkekærskolen onsdag.

Godt 20 drenge og piger fra 0.-3. klasse var mødt op til Sjov Sommer-aktiviteten Maybritts sommerkøkken, hvor de skulle lave mad helt fra bunden - uden hjælp fra mor og far. Det skriver Solrød Kommune fra arrangementet.

Menuen stod på marinerede kyllingespyd, råkostsalat og ovnbagte kartofler med gammeldags æblekage og fødselsdagsboller til dessert. Derudover skulle de kreere deres helt egne sunde snaks; hjemmelavet knækbrød og saltede mandler.

Børnene fik udleveret et hæfte med udførlige opskrifter, hænderne blev grundigt vasket, og de første ingredienser blev hentet på et bord midt i lokalet - kaldet »Winnies butik«.

Æbler og kartofler blev skrællet og skåret ud fuldstændig efter børnenes eget ønske. En marinade blev rørt af honning, brunfarin, ketchup og soya og herefter hældt over kyllingen, som var sat på træspyd. Kerner blev blandet sammen i en dej, og mandler hældt i saltet vand. Sådan fortsatte det, og børnene sugede den nye viden til sig.

- Børnene er her for at have det sjovt og for at udvikle sig. Her får de lov at have fingrene i det hele, og de får smag for ting, de ikke troede, de kunne lide. De bliver skubbet lidt ud over kanten, for her er de nødt til at samarbejde med nogle, de ikke kender, og de skal prøve ting, de ikke har prøvet før, fortæller Maybritt Lund.

Rundt omkring begyndte den færdige mad at dufte i køkkenet, og selvom de bare måtte gemme lidt til deres forældre, så kunne de helt fortjent læne sig tilbage og nyde smagen af deres egne kreationer.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk