21. september 2019
Find selv fossiler og nyd det smukke landskab, der er kendt som et af Solrøds smukkeste naturområder.
gallery icon

Se billedserie

Find selv fossiler og nyd det smukke landskab, der er kendt som et af Solrøds smukkeste naturområder.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kalk, flint og fossiler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kalk, flint og fossiler
Solrød - 11. september 2018 kl. 09:52
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kom - søndag 16. september - med Danmarks Naturfredningsforening Solrød på tur i Karlstrup Kalkgrav, lyder opforingen fra DN Solrød.

Her fortælles Danmarks geologiske historie fra kridttiden til i dag. Du får det berømte fiskeler, der blev dannet, da dinosaurerne uddøde for 65 millioner år siden, at se. Ovenpå ligger lag af kalk og flint med spor af de dyr, der levede i tropehavet: søpindsvin, armfødder, søliljer mv.

Find selv fossiler og nyd det smukke landskab, der er kendt som et af Solrøds smukkeste naturområder. Det enorme hul i jorden blev til gennem mere de end 100 år - og især efter 2. verdenskrig - og frem til 1975, hvor kalkbrydningen ophørte. De sidste 18 år ejede Aalborg Portland kalkgraven og brød 3,5 mio. tons kalk og 0,5 ton flint til cementfabrikken, der lå på Silovej syd for kalkgraven.

Turen er et arrangement for hele familien på Geologiens Dag. Medbring hammer og gerne mejsel samt en pose til de fossiler, du finder. Det foregår kl. 14.00 - 16.00. Der er ingen tilmelding. Bare mød op. Mødestedet er P-pladsen på Silovej, 2690 Karlslunde. Herfra går vi ned i kalkgraven anført af guiderne Mogens Marker og Dorte Linder

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk