18. december 2018
De seneste dage er der trukket kilometervis af kabel gennem Solrød Kommune. Det er Energinet, der skaber forbindelse mellem vindmølleparken Kriegers Flak ved Rødby og Hovegård ved Roskilde Fjord. Foto: Torben Thorsø
gallery icon

Se billedserie

De seneste dage er der trukket kilometervis af kabel gennem Solrød Kommune. Det er Energinet, der skaber forbindelse mellem vindmølleparken Kriegers Flak ved Rødby og Hovegård ved Roskilde Fjord. Foto: Torben Thorsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kabelsjakket trak til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kabelsjakket trak til
Solrød - 12. april 2018 kl. 12:11
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den sidste del af kabeltrækket gennem Solrød fra vindmølleparken Kriegers Flak blev gennemført i løbet af onsdagen.

Efter en kort vinterpause er Energinet nu igen i fuld gang med at trække og nedgrave kabler fra havmølleparken Kriegers Flak ud for Rødvig og helt op til Hovegård, nord for Ishøj. På vejen bliver kablet ført gennem Solrød Kommune og det er fascinerende at følge, hvordan sjakket af »kabelbisser« har fuldstændig styr på nedlægningen af de tre store kabler, der skal føre strømmen fra vindmøllerne ud til over en halv million husstande.

- Den største udfordring for os er faktisk vejret, men i dag skinner solen, så der burde ikke opstår problemer, siger Bjarne Svensson, der er tilsynsførende på kabeltrækket.

Han fortæller, hvordan man rundt regnet kan trække de tre kabler, der skal lægges ned i renden, lidt under tre kilometer på en uge.

Der er 22 mand i gang og de har hver deres særlige opgave på projektet, der begynder på skrivebordet, når linjeføringen skal trækkes gennem landskabet. Kabeltrækningen begyndte i efteråret 2016 og nu er der ikke langt igen, fortæller Bjarne Svensson:

- Vi er fremme i Hove når vi kommer til uge 27 og der skal være strøm på kablet i udgangen af december.

Til den tid har han mange gange måttet flytte de 18.500 køreplader han har ansvaret for, så sjakket hele tiden kan holde sig i bevægelse og trække igennem.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk