20. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indsats mod dårligt indeklima i Birkebo Børnehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indsats mod dårligt indeklima i Birkebo Børnehave
Solrød - 20. september 2019 kl. 12:57
Af Jesper From
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

800.000 kroner. Så meget vil det koste at etablere ventilationsanlæg i Birkebo Børnehave. Og det er i den grad penge, der er givet godt ud.

Børnehaven er plaget af rigtigt dårligt indeklima, som resulterer i høj luftfugtighed og følelsens af tung, varm og stillestående luft.

»Børnehaveafdelingen er opført uden nogen ventilation eller udsugning, og især i våde eller varme perioder er indeklimaet meget belastet«, står der i sagsfremstillingen, som byrådet snart får på bordet.

»Anlægget vil blive styret efter behov ved registrering af temperatur og CO2 i lokalerne, hvorved der undgås energispild ved overventilation.«

Byrådet har afsat en anlægspulje til bygningsmæssige ændringer og forbedringer på eksisterende daginstitutioner. I 2019 er der afsat 1.145.000 kroner. Så det er en stor del af de afsatte midler, som tænkes anvendt i Birkebo Børnehave.

De resterende 345.000 kr. foreslås anvendt til kapacitetstilpasninger i de eksisterende børneinstitutioner, herunder eventuel flytning af pavillon og udgifter til ekstern rådgiver ifm afklaring af muligheder for udvidelser.

Hvis pengene bliver afsat til Birkebo, igangsættes arbejdet i løbet af efteråret og forventes afsluttet ultimo december i år.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk