26. maj 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indsats mod dårligt indeklima i Birkebo Børnehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indsats mod dårligt indeklima i Birkebo Børnehave
Solrød - 20. september 2019 kl. 12:57
Af Jesper From
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

800.000 kroner. Så meget vil det koste at etablere ventilationsanlæg i Birkebo Børnehave. Og det er i den grad penge, der er givet godt ud.

Børnehaven er plaget af rigtigt dårligt indeklima, som resulterer i høj luftfugtighed og følelsens af tung, varm og stillestående luft.

»Børnehaveafdelingen er opført uden nogen ventilation eller udsugning, og især i våde eller varme perioder er indeklimaet meget belastet«, står der i sagsfremstillingen, som byrådet snart får på bordet.

»Anlægget vil blive styret efter behov ved registrering af temperatur og CO2 i lokalerne, hvorved der undgås energispild ved overventilation.«

Byrådet har afsat en anlægspulje til bygningsmæssige ændringer og forbedringer på eksisterende daginstitutioner. I 2019 er der afsat 1.145.000 kroner. Så det er en stor del af de afsatte midler, som tænkes anvendt i Birkebo Børnehave.

De resterende 345.000 kr. foreslås anvendt til kapacitetstilpasninger i de eksisterende børneinstitutioner, herunder eventuel flytning af pavillon og udgifter til ekstern rådgiver ifm afklaring af muligheder for udvidelser.

Hvis pengene bliver afsat til Birkebo, igangsættes arbejdet i løbet af efteråret og forventes afsluttet ultimo december i år.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk