15. december 2018
Tiden snegler sig afsted for 45-årige Lise Elsborg Jensen, som er sat i nyttejob, men stadig venter på at blive sat ind i arbejdet. Foto: Jesper From
gallery icon

Se billedserie

Tiden snegler sig afsted for 45-årige Lise Elsborg Jensen, som er sat i nyttejob, men stadig venter på at blive sat ind i arbejdet. Foto: Jesper From
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: I nyttejob: - Jeg skal samle blade - så vidt jeg ved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I nyttejob: - Jeg skal samle blade - så vidt jeg ved
Opdateret 09. januar 2018 kl. 14:47
Solrød - 09. januar 2018 kl. 14:36
Af Jesper From
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I et baglokale til den lukkede 7-Eleven i Solrød Center sidder 45-årige Lise Elsborg Jensen fra Havdrup og varmer fingrene ved en lille varmeblæser. Lokalet er koldt. Der er godt nok en varmeblæser mere. Men den virker ikke.

arrow Læs også: Sagsbehandler ville skaffe Lise en varmeblæser mere: Forsinket af omsorgsdag

Egentlig havde Lise forventet at være i gang med noget nyttigt arbejde - nu da hun var sat i nyttejob af kommunen. Men indtil videre er hun mødt trofast klokken 7.00 for at lave ingenting. Absolut ingenting.

Da en sagsbehandler torsdag satte hende i nyttejob, stod der i jobbeskrivelsen, at hun skulle samle blade op i Solrød Center og på parkeringspladserne. En person fra kommunen ville komme og sætte hende ind i det nye »job«, da hun mødte fredag morgen. Men hun har endnu ikke set nogen fra kommunen. Og så er der ikke meget andet at gøre - end at sætte sig foran varmeblæseren med en kop the og kigge facebook på mobiltelefonen, mens timerne snegler sig afsted.

I den nedlagte 7-Eleven sidder også to andre i nyttejob - og som heller ikke rigtigt har noget at tage sig til. Den ene har siddet der i en måned.

På Facebook skriver Lise i et indlæg blandt andet:

»Jeg blev i dag (i fredags. red.) sendt i nyttejob. Til hvis nytte ved jeg ikke. Men jeg mødte klokken 7.00 som aftalt foran 7-eleven i Solrød Centret. Havde fået at vide - at der ville jeg møde én fra kommunen. 5 minutter over 7 er der ikke kommet nogen. Jeg går ind, da jeg kan se at der er lys. Derinde sidder to mænd. Den ene mand er fra Iran - vældig høflig og byder mig velkommen. Det var også hans første dag. Der sidder en anden mand - som har siddet der i 3 uger! Jeg spørger selvfølgelig ind til den manglende mand fra kommunen., hvortil han svarer »Ham skal du ikke regne med at se. Jeg har ikke set ham endnu«.

Lise Elsborg Jensen ved ikke lige, hvad hun skal lave i nyttejobbet. Til gengæld er der fuldstændig styr på mødetiderne.

Mandag til onsdag klokken 7 til 14.45, torsdag klokken 7 til 12.50 og fredag klokken 7 til 13.

- Jeg kunne i stedet have siddet hjemme og søge et job på nettet. Der må da også være et ledigt lokale på rådhuset, hvor vi kunne sidde og lede efter jobs, fremfor at sidde her og fryse. Så jeg synes godt nok, det er noget op ad bakke.

Læs mere i DAGBLADET tirsdag

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk