14. juli 2020
- Jeg synes, at det vil være fantastisk at fastholde en brandstation, men det er ikke mursten, der skaber tryghed. Tryghed og sikkerhed handler om, hvornår mandskabet er fremme, siger Niels Hörup (V).
- Jeg synes, at det vil være fantastisk at fastholde en brandstation, men det er ikke mursten, der skaber tryghed. Tryghed og sikkerhed handler om, hvornår mandskabet er fremme, siger Niels Hörup (V).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hörup om lukning af brandstation: Mursten skaber ikke tryghed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hörup om lukning af brandstation: Mursten skaber ikke tryghed
Solrød - 19. januar 2018 kl. 15:29
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke brandstationen i sig selv, der skaber tryghed for borgerne. Sådan lyder det fra Solrøds borgmester, Niels Hörup (V), forud for, at økonomiudvalget i Solrød Kommune på mandag skal behandle Østsjællands Beredskabs nye risikobaserede dimensionering.

arrow Læs også: Brandmand: Havn og værtshus er farlig cocktail uden dykkerberedskab

Planen lægger op til, at der skal ske besparelser på fem millioner kroner hos Østsjællands Beredskab, som er et samarbejde mellem otte kommuner. Og selv om der ikke er sat ord på, hvor mange eller hvilke brandstationer, der skal lukke, er det forventningen, at Solrød Brandstation kan komme i farezonen.

Onsdag trådte tillidsmanden for Falcks deltidsbrandmænd, Michael Hansen, der er tilknyttet brandstationen i Solrød, frem med en vurdering af, at det vil gå ud over trygheden for borgerne i Solrød Kommune, hvis brandbilerne i stedet skal rykke ud fra Lellinge.

Men den vurdering er Niels Nörup ikke enig i.

- Jeg synes, at det vil være fantastisk at fastholde en brandstation, men det er ikke mursten, der skaber tryghed. Tryghed og sikkerhed handler om, hvornår mandskabet er fremme. Det er et andet udgangspunkt, siger Niels Hörup.

Han ser heller ikke noget problem i, at Østsjællands Beredskab generelt vil reducere i antallet af brandmænd, der sidder i brandbilen ved første udrykning fra seks til fire.

- Er det i en brand i en skraldespand, er der ikke behov for tankvogne. Er det mere end det, så kommer der det mandskab, der skal til, fra flere steder. Det er sådan, det er tænkt, siger Niels Hörup og tilføjer, at der hele tiden har været aftalen, at der kun sidder fire mand i brandbilen ved første udrykning fra Solrød Brandstation.

Østsjællands Beredskab er et samarbejde mellem Solrød, Køge, Greve, Stevns, Roskilde, Ishøj, Vallensbæk og Høje-Taastrup.

arrow Politisk bekymring for responstiden
19. januar 2018 kl. 13:49 Opdateret: kl. 13:13
arrow Køge Bugt risikerer at stå uden dykkerberedskab
19. januar 2018 kl. 13:44 Opdateret: kl. 12:07
arrow Timeout i sag om beredskabet
19. januar 2018 kl. 12:48 Opdateret: kl. 12:48
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk