23. januar 2019
Diabetesforeningen tager det meget alvorligt, at der har været fupindsamlere på spil i Solrød. Foto: Diabetesforeningen Danmark
Diabetesforeningen tager det meget alvorligt, at der har været fupindsamlere på spil i Solrød. Foto: Diabetesforeningen Danmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Formand raser over falske indsamlere: Det kan de ikke være bekendt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand raser over falske indsamlere: Det kan de ikke være bekendt
Solrød - 08. februar 2018 kl. 13:40
Af Jesper From
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Solrød: Torsdag i sidste uge bankede det på døren hos en ældre kvinde i Solrød. Udenfor stod nogle yngre mennesker. De fortalte, at de var ude og samle ind for Diabetesforeningen. Men da kvinden ikke havde nogle penge, måtte de gå derfra tomhændede.

Kun een gang om året har Diabetesforeningen en indsamling - og det var ikke i torsdags!

Formand for lokalforeningen, Flemming Frisk Andersen, lægger ikke skjul på sit syn på fupinsamlere:

- Det kan de simpelthen ikke være bekendt. Specielt ikke at opsøge ældre mennesker, som er mere sårbare. Og vores renomé bliver også blakket af sådan en hændelse. Når vi samler ind, så foregår det altid i juni - og vi har legitimation med, forklarer formanden.

Det var naboen til den ældre dame, som kontaktede Flemming Frisk Andersen, for lige at forhøre sig, om det var rigtigt, at Diabeteforeningen var ude og samle penge ind.

Efterfølgende har Diabetesforeningen i Solrød skrevet ud på forskellige sociale medier og gjort opmærksom på, at der er fupindsamlere på spil.

»I de seneste dage har der på Facebook været advaret en del mod falske indsamlere i Solrød. Det er forfærdeligt, at nogen vil misbruge vor forenings navn. Det skal slås fast, Diabetesforeningen ikke har noget med den indsamling at gøre,« skriver foreningen.

De yngre såkaldte indsamlere, havde ingen indsamlingsbøsse med, da de bankede på hos den ældre dame.

Politiet er ikke blevet informeret om hændelsen, hvilket Flemming Frisk Andersen siger, at man måske nok skulle have gjort.

Det er heldigvis første gang, at Diabetesforeningen i Solrød har hørt om fupindsamlere.

Den rigtige indsamling foregår 10. juni

Sidste år blev der indsamlet omkring 12.000 kroner i Solrød kommune.

Hos Diabetesforeningen Danmark ser man meget alvorligt på fupindsamlere.

Det fortæller marketingschef Søren Biune:

- Vi tager det meget alvorligt, hvis der er folk som kommer og stemmer dørklokker i vores navn. Vi har hørt om det før, og tager stærkt afstand fra at nogle udgiver sig for at være fra vores forening, og så bare stikker pengene i egne lommer. Så hvis man bliver antastet foran supermarkedet eller nogle ringer på døren og siger, at de kommer fra Diabetesforeningen, så sig pænt nej tak. Vi har klistermærker på tøjet, en indsamlingsbøsse og har altid skriftelige materiale med os.

Læs meget mere i DAGBLADET

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk