28. oktober 2020
I år er elever, lærere og bibliotekarer dykket ned i poesiens verden, inspireret af digterne Benny Andersen, Yahya Hassan og Tove Ditlevsen har eleverne lavet deres egne film om barndommens land og rum. Foto: Solrød Kommune
I år er elever, lærere og bibliotekarer dykket ned i poesiens verden, inspireret af digterne Benny Andersen, Yahya Hassan og Tove Ditlevsen har eleverne lavet deres egne film om barndommens land og rum. Foto: Solrød Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fire Uglegårds-elever vinder filmkampagne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire Uglegårds-elever vinder filmkampagne
Solrød - 01. oktober 2020 kl. 10:06

Forleden fik Camelia, Zeina, Maja og Aya fra 4.E på Uglegårdsskolen besked om, at de havde vundet 'Vild med film', som er en landsdækkende filmkampagne, som har til formål at give elever på mellemtrinnet indsigt i filmmediet og klæde dem på til at udtrykke sig med mobilkameraer.

Kampagnen havde modtaget over 140 film fra 4.-6. klasser i hele landet, men ingen kunne slå filmen 'Farmor' lavet af de fire piger fra 4.E.

Beskeden om, at pigerne havde vundet konkurrencen vakte stor glæde i hele klassen og enkelte tårer hos vindergruppen. Det er en jury bestående af de to talentfulde filminstruktører Josefine Exner og Søren Brydesen fra Den Danske Filmskole, der udgør årets jury, og som har valgt en vinder.

I juryens begrundelsen for vindervalget skriver de: "Vinderfilmen udmærker sig ved at have et personligt sprog. Den er originalt lavet. Den har en dramaturgisk udvikling. Og så er det en meget modig fortælling. Fra filmen starter er det tydeligt at mærke, at her er der en fortæller, som har noget på hjerte. Gennem brug af digt har fortællerne formået at invitere os ind i en verden, som for nogen kan virke meget ensom," og fortsætter:

"Digtet der bliver brugt i filmen er poetisk skrevet og fortælles med en tydeligvis meget personlig og berørt stemme. Der er mange fine formuleringer, fx "Jeg hører uret tikke, men min verden står stille" og "Jeg kender min farmor, men nu hun kender ikke mig".

Vinderne og deres klasse vinder en biografoplevelse for hele klassen med pizza og en mulighed for at møde kampagnen værter og jurymedlemmer online.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk