19. juli 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En niche i nabolaget - gå med eller løb en tur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En niche i nabolaget - gå med eller løb en tur
Solrød - 20. februar 2019 kl. 17:16
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg går tit en lille tur på Markstien fra Karlstrupvej og fremad forbi de nye huse, indtil Netto. Med lidt fantasi kan det alligevel blive en lille naturvandring og med udsyn.

Fra Karlstrupvej og nordpå går det forbi de mastodonte støjvolde. Disse skaldede bjerge må være de højeste i Solrød. Så fortsætter man gennem et metalrør, hvor der nu er bygget endnu en støjvold ud mod Cementvejen. Endnu så nye, at ingen urt har fundet fodfæste på den bare jord.

Et øjeblik efter slår Markstien endnu et 90 grader knæk og igen gennem en tunnel, og nu går det fremad som gennem en kæmpe stejl slugt. Med så skarpe hjørner skal der nok en dag være gående eller cyklister, der støder ind i hinanden.

Pas på!
En dag med masser af sne vil sneen fuldstændig samle sig i læet og lukke for cykler og fodgængere. Den tid den glæde! Vel ude af tunnellerne åbner landskabet sig med udsigt til støjvolde og et fint tilgroet regnvandsbassin. Her er støjvoldene trods alt grønne.

Og nu er der flere muligheder for at se de rigtige fugle som musvåge og tårnfalk. Ovre på støjvolden ses to 3 meter høje pæle til udsigtspost for musvåger. Prøv at stille skarpt på dem. Her er man nået frem til Mosen, Vase Eng og Karlstrup Mose. Og dermed følger stier gennem den fredede mose helt frem til Karlslunde Mosevej.

Helt hen i november går kvæget ude i engen. Det er en bekvem naturpleje. Her i vintertiden ses mange levende hegn af hvidtjørn med masser af røde bær, som sjaggerne sætter så stor pris på. På den modsatte side af Markstien arbejdes endnu med udbygningen af Karlstrup Strand med nye lave etagehuse.

Hver gang jeg går forbi er byggeriet kommet et stykke videre. Og tager man vovse med på turen, er der her forbi regnvandsbassinet en indhegning, hvor man lade sin hund løbe frit efter lyst og behov.

Regnvandsbassinet er et udmærket natursted med forskellige vandfugle, som regel med blishøns. Kan du finde det cirkelrunde overløbshul i vandets overflade?

På tilbagevejen kan man så lige kigge på de vilde planter inden tunnellerne. Bl.a. ses en udbredt klynge kartebolleplanter. Så alt i alt kan selv et beskedent hjørne af naturen gøre turen til en oplevelse. Måske opdager du noget nyt næste gang?

Kjeld Ejdorf
DN Solrød

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk