16. januar 2019
Her er Jens Nielsen, også kendt som Doktor Jazz, foran det billede han har malet til scenen i Jersie Forsamlingshus. Nu fylder lægen og tusindkunstneren 90 år. Foto: Torben Thorsø
gallery icon

Se billedserie

Her er Jens Nielsen, også kendt som Doktor Jazz, foran det billede han har malet til scenen i Jersie Forsamlingshus. Nu fylder lægen og tusindkunstneren 90 år. Foto: Torben Thorsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det hele begyndte med Jens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det hele begyndte med Jens
Solrød - 09. juni 2018 kl. 07:51
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Solrød: Jens Nielsen fra Solrød hyldes for sit livslange bidrag til det lokale kulturliv. Det sker med særudstilling på biblioteket.

Udstillingen har overskriften »Det hele begyndte med Jens«, for han har i umindelige tider sat sit præg på kulturlivet i og omkring Solrød. Jens hedder for øvrigt også Nielsen til efternavn - men i reglen er "Jens" nok til at alle ved hvem man taler om. Ellers kender mange ham også som Doktor Jazz.

- Jens flyttede for et par generationer siden, med hustru og børn, til en kunst- og kulturfattig ørken, kaldet Solrød. Men ud fra devisen om at »skal noget gøres - må man gøre det selv«, fik han på forbløffende kort tid og ved hårdt arbejde, skabt Kunstforeningen Køge Bugt, og derigennem dannet grobund for et efterhånden blomstrende kulturliv, hvor flere og flere kunstnere og andre ildsjæle pludselig havde fået et kreativt miljø at udfolde sig i, fortæller Jørn Madsen, formand for Kunstforeningen Køge Bugt.

Det skulle snart udmønte sig i en lang række tiltag: Teltudstillingen ved Mosede Fort, jazz i det ellers lukningstruede Jersie Forsamlingshus Jens Nielsen fylder 90 år i juni, og Kunstforeningen har valgt at hædre ham med en udstilling af hans egne værker, der er i privat eje, og som til anledningen er hentet fra vægge og hylder hos en række af Jens mange venner.

Udstillingen kan nu ses på Solrød Bibliotek.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk