16. september 2021
Arkivfoto
Arkivfoto
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beredskabsdirektør kalder ny kontrakt forsvarlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beredskabsdirektør kalder ny kontrakt forsvarlig
Opdateret 11. januar 2019 kl. 12:22
Solrød - 11. januar 2019 kl. 09:36
Af Jesper From

»Beredskabet i Solrød Kommune kommer i højere grad til at bygge på et effektivt samarbejde mellem flere kommuner, som fortsat sikrer borgernes tryghed og sikkerhed,« skriver Solrød Kommune i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: Tillidsmand for brandmænd frygter fremtiden

Det sker efter at Østsjællands Beredskab har indgået kontrakt med Falck, som betyder, at beredskabet bliver organiseret på en ny måde, hvor der i højere grad trækkes på de otte ejerkommuners fælles ressourcer.

»Fordi beredskabet nu i højere grad bygger på et effektivt samarbejde, kan beredskabet trække på flere ressourcer, og det vil ændre på en del af den lokale beredskabsbemandingen i flere kommuner, herunder også Solrød Kommune, bliver det forklaret.

Og til den nye aftale siger Lars Robétje, der er beredskabsdirektør i Østsjællands Beredskab:

- Østsjællands Beredskab er fortsat fuldstændig forsvarligt, og borgere og virksomheder i Solrød Kommune kan fortsat føle sig trygge. Der er tale om, at vi organiserer beredskabet på en ny måde med et stærkere samarbejde, hvor vi i højere grad trækker på vores fælles ressourcer. Det er en plan, der bygger på dybdegående analyser, og som den øverste beredskabsmyndighed i Danmark har sagt er fuldt ud forsvarlig. Samtidig har Falck også kvalitetssikret den nye organisering. Jeg har fuld forståelse for, at det kan være svært for den enkelte brandmand at beredskabet er organiseret på en ny måde, men i sidste ende er det en sag mellem Falck og deres medarbejdere.

Østsjællands Beredskab (ØSB) er et fælles beredskab for Roskilde, Greve, Stevns, Køge, Høje-Tåstrup, Ishøj, Solrød og Vallensbæk. Men det er dog på lånt tid, da en skilsmisse er forestående. Det ventes dog først at være om to år, at nogle af kommunerne forlader ØSB. Så til den tid skal Solrød kommune nok ikke regne med at kunne trække på otte kommuners fælles ressourcer.

Læs senere i dag på sn.dk Solrød Brandvæsens tillidsmand Michael Hansens reaktion på besparelserne. For han er ikke begejstret!

arrow Beredskab: Ishøj går sammen med Greve og Høje-Taastrup
04. december 2018 kl. 21:34 Opdateret: kl. 21:27
arrow Alarm i beredskabet: Greve går med Høje-Taastrup
04. december 2018 kl. 14:07 Opdateret: kl. 13:35
arrow Beredskabskaos: En lille branddør på klem for Solrød
29. november 2018 kl. 16:04 Opdateret: kl. 12:52
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk