15. december 2018
Der er masser af hygge og snak omkring bordet ved værtsfamilien i Samuel, Portugal. På billedet ses Lis Engraf Jensen (th), der er formand for foreningen Venner af Europa.
gallery icon

Se billedserie

Der er masser af hygge og snak omkring bordet ved værtsfamilien i Samuel, Portugal. På billedet ses Lis Engraf Jensen (th), der er formand for foreningen Venner af Europa.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Europa kommer på besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Europa kommer på besøg
Søndagsavisen Sydsjælland - 11. marts 2018 kl. 14:36
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Næstved får 22.-25. marts besøg fra ti EU-lande. Det sker fordi, Næstved er med i netværket European Charter of Rural Communities. Netværket søger værtsfamilier.

Mødet i Næstved er et af møderne i den nuværende to-årige projektperiode, hvor temaet er tolerance, diskrimination og menneskerettigheder.

Til mødet i Næstved udveksles erfaringer og oplevelser på tværs af de forskellige lande, og der skal sættes mål for handlinger i eget nærområde.

Deltagerne kommer fra Italien, Holland, Letland, Cypern, Ungarn, Sverige, Bulgarien, Tjekkiet, Polen og Luxemborg.

Til mødet skal deltagerne indkvarteres hos værtsfamilier, da en anden vigtig del af projektet er, at deltagerne oplever, hvordan hverdagen leves i de europæiske hjem.

Hjemmet er ofte det bedste sted at møde fremmede, og samtidig glider samtalen altid lettere over køkkenbordet. For at dette kan lade sig gøre, har projektet brug for værtsfamilier i Næstved Kommune, der har lyst til at åbne deres hjem for andre europæere.

Dette er en unik mulighed for at få styrket sine sprogkundskaber og få etableret europæiske venskaber.

Som værtsfamilie skal man i perioden 22.-25. marts stille en seng til rådighed for den eller de personer, som man huser. Samtidig skal man levere dansk hygge til deltagerne, når de kortvarigt er hjemme i deres ellers tætpakkede program. Derudover får man muligheden for at introducere sine besøgende til dansk kultur.

maa

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk