8. august 2020
Ann Sibbern, 2. viceborgmester, mister sit vederlag for den del af byrådsvirket, hvis flertallets udkast stemmes igennem i byrådssalen.
Ann Sibbern, 2. viceborgmester, mister sit vederlag for den del af byrådsvirket, hvis flertallets udkast stemmes igennem i byrådssalen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Villum skal have 30.000 kr. af Sibberns vederlag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Villum skal have 30.000 kr. af Sibberns vederlag
Slagelse - 15. marts 2018 kl. 07:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flertal bag borgmester John Dyrby Paulsen (S) vil revidere styrelsesvedtægten. Udkastet, der skal førstebehandles mandag, ligger nu klar og varsler færre udvalg og poster.

arrow Læs også: S-bestyrelse: - Glem gammelt nag og fokuser på udvikling

John Dyrby Paulsen (S) slår i den forbindelse fast, at der selvfølgelig ikke finder ændringer sted i forhold til rollerne øverst i byrådshierarkiet. Der rykkes dog rundt på tallene på checkene til kommunens to viceborgmestre, Villum Christensen (LA) og Ann Sibbern (DF), hvis flertallet får sit udkast igennem.

2. viceborgmester Ann Sibbern, som også står til at miste sin udvalgsformandspost i seniorudvalget, må nemlig efter alt at dømme aflevere sine 30.114 årlige kroner, som hun får for sin viceborgmestertjans.

Det, hun mister, lægges dog ikke i kommunekassen ifølge udkastet til ny styrelsesvedtægt, men gives til 1. viceborgmester Villum Christensen.

At han skal hæves til lige godt 100.000 kroner i vederlag for sin viceborgmesterpost, er der ifølge John Dyrby Paulsen en klar årsag til.

- Det er jo et spørgsmål om, hvem der løfter opgaven som viceborgmester, og det gør han, siger John Dyrby Paulsen, der bemærker, at ingen af viceborgmestrene reelt kan gøre krav på et bestemt beløb.

De kan i dag dele et beløb svarende til ti procent af borgmesterens vederlag. Og John Dyrby Paulsen får 1.003.793 kroner om året.

Ifølge udkastet fra borgmesteren skal samtlige ti procent gå til 1. viceborgmesteren, hvilket også har gjort sig gældende i tidligere byrådsperioder. Ændringen kan dog tidligst træde i kraft ved nytår.

arrow Forarget borgmester beskyldt for at lyve
20. marts 2018 kl. 06:00 Opdateret: kl. 07:49
arrow Flertal fik sin vilje: Blå blok appellerede
19. marts 2018 kl. 22:24 Opdateret: kl. 05:27
arrow Blåt mindretal appellerer forud for byrådsmøde
19. marts 2018 kl. 06:10 Opdateret: kl. 21:13
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk