4. juli 2020
Forude venter 422 kilometer løb. Tilbagelagt er 38 kilometer svømning og 1800 kilometer cykling.
gallery icon

Se billedserie

Forude venter 422 kilometer løb. Tilbagelagt er 38 kilometer svømning og 1800 kilometer cykling.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vildt: Lars har gennemført ti ironman-distancer på ti dage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vildt: Lars har gennemført ti ironman-distancer på ti dage
Slagelse - 14. august 2019 kl. 07:10
Af Solveig Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Smerte er bare en tilstand, som går over igen, og jeg kender min krop så godt, at jeg ved, at selv om jeg synes, at det er hårdt, så har jeg stadig 90 procent mere at give af, siger Lars Meier Jensen oven på sine utraditionelle ferieoplevelser i York i England.

For et års tid siden meldte han sig til løbet DecaUK 2019, hvor hverken sightseeing, liggestole, parasoller eller at dase ved swimmingpoolen er inden for rækkevidde, selv om prisen for »opholdet« er den samme, men hvor 38 kilometer svømning, 1800 kilometer cykling og 422 kilometer løb i stedet skal klares på mindre end 288 timer svarende til 12 dage.

- Grænsen er først nået, når du udgår, og jeg er faktisk sluppet utroligt billigt, siger Lars Meier Jensen, der blandt venner og familie er kendt som Kratte - et kælenavn, der et levn fra opvæksten i Boeslunde, hvor han boede i »Krattet«.

Alligevel formerede vablerne sig undervejs som lus, den gentagne berøring mellem inderlår og sadel blev til åbne sår, og lommen bag på cykeltrøjen var umulig at nå med ømme svømmeskuldre og -arme.

- Vi endte med at klippe hul i mine løbesko, men det handler ikke så meget om smerte som om det mentale, siger Lars Meier Jensen, der havde sin gode ven, Christoffer Petersen, på sidelinjen fra start til slut i de ti dage, hvor alt kun handlede om én ting: At nå i mål!

- Min drøm var at gøre det på 240 timer, siger Lars Meier Jensen, der endte med et plus på seks timer - men det var alligevel nok til en imponerende andenplads i et felt af i alt 11 målsatte jernmænd fra hele verden.

- Jeg synes bare, at det er spændende at se, hvor langt jeg kan gå, og jeg ved egentlig ikke hvorfor - udover at det gør mig glad at træne, siger Lars Meier Jensen, der har trænet til den tidobbelte ironman i to år - de fleste uger med 20-25 timer i vandet eller på landevejen med enten løbe- eller cykelsko på fødderne.

Udover det arbejder Lars Meier Jensen på fuld tid i virksomheden Inter Terminals på Stigsnæs.

- Jeg prøver at balancere tingene, så der også er tid til mine venner, min familie og min kæreste Rikke, siger Lars Meier Jensen, der tror på, at han ved at gøre, hvad der gør ham glad også bliver en bedre udgave af sig selv og dermed en bedre kæreste.

Men det er den daglige træning - noget andet at kæmpe sig gennem umenneskelige distancer næsten uden søvn og med smerten som en utraditionel skytsengel.

- Selv når alt ser mest sort ud, så vender tingene altid igen, så selv når jeg får ondt af mig selv og er lige ved at græde, så ved jeg, at det går over igen, siger Lars Meier Jensen, der deltog i det ekstreme løb i York i de sidste ti dage af juli.

Men selv om en ironman gange ti er ekstremt for de fleste, så findes tilsvarende løb også i varianter af 20 og 30 ironman på stribe.

- Jeg ved faktisk ikke, om jeg kommer til at løbe længere eller ej, men jeg tror aldrig, at jeg stopper med at træne, siger Lars Meier Jensen der efter sin andenplads med en tid på 10 dage, 5 timer og 59 minutter, tog sig en uge uden træning men med pizzaer, fransbrød og cigaretter.

- Jeg kan godt lade være, men jeg nyder at træne, siger Lars Meier Jensen - og den er vist god nok.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk