20. september 2020
Der blev tilsyneladende udvekslet meninger mellem tiltalt og et vidne under retsmøde forleden. Det fik politiet til at nægte førstnævnte adgang til retssal.
Der blev tilsyneladende udvekslet meninger mellem tiltalt og et vidne under retsmøde forleden. Det fik politiet til at nægte førstnævnte adgang til retssal.
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vidne nægtet adgang til retssal efter uro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vidne nægtet adgang til retssal efter uro
Slagelse - 06. juni 2018 kl. 12:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Retssag om drabet på Svenstrupgaard i december lakker mod enden, og mens anklager mener, der kan dømmes for manddrab, afviser forsvarer på klientens - en 53-årig drabstiltalt - vegne. Han handlede i nødværge, da han tog livet af 32-årige Morten Skou, lød det forleden i retten.

arrow Læs også: Drabsmand vil frifindes

Skyldskendelse ventes i morgen torsdag klokken 11, og den skal blandt andet tage udgangspunkt i vidners oplysninger. Vidner, hvoraf flere på den næstsidste retsdag forleden ikke ligefrem havde roser til overs for den drabstiltalte, som forsvareren og flere vidner fra det første retsmøde ellers betragter som en »rolig fyr«.

Eksempelvis udtalte forstanderen på forsorgshjemmet Toften i Slagelse, der i november smed den tiltalte på porten efter kvælertag på en beboer, at flere personer på adressen har følt sig truet af manden.

- Der har været flere episoder af verbal art, hvor beboere har følt sig truet. Man kan jo også tale sig til en position. Det var tydeligt, at når der var alkohol involveret, så havde han svært ved at styre sit temperament, lød det fra forstanderen.

Også den dræbtes stedfar beskrev den tiltalte som »aggressiv«. Det ud fra en episode på Svenstrupgaard, dengang Morten Skou skulle flytte ind på stedet.

- Han siger nogle mærkelige ting. Første gang nogle piger bød Morten velkommen, blandede han sig, lød det fra vidnet, som i en pause under retsmødet karambolerede med den tiltalte på gangen ved retssalen.

Hvem af dem der imidlertid var ophavsmand til uroen på gangen, er uvist.

Det fik efterfølgende politiet, som i øvrigt holdt skarpt øje med den tiltalte, til at nægte vidnet at komme ind i retssalen igen.

Også pressen fik, da mandagens retsmøde sluttede, den tiltaltes lune at føle. Tilsyneladende fordi han ikke mener, at beskrivelserne af ham i aviser og på net er rimelige og nuancerede.

- Mine sko er ikke slidte. De har bare noget patina, lød det blandt andet, inden han gik ud med de to betjente i hælene.

arrow Drabsmands ankesag er nu berammet
12. juni 2019 kl. 11:15 Opdateret: kl. 14:27
arrow Drabssag udsat - uvist hvor længe
10. marts 2019 kl. 08:35 Opdateret: kl. 19:11
arrow Idømt 12 års fængsel for drab: Ankesag er nu berammet
07. november 2018 kl. 06:00 Opdateret: kl. 08:27
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk