23. maj 2019
Kokken Adam Engel tryllede ved mange gryder over bål. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Kokken Adam Engel tryllede ved mange gryder over bål. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Tv-kok lavede vikingemad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Tv-kok lavede vikingemad
Slagelse - 20. oktober 2018 kl. 09:17
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I virkeligheden er der nok ikke så langt fra, hvad vikingerne spiste for 1000 år siden, til den mad, der er moderne i dag. Nu til dags handler det jo meget om bæredygtighed med lokale råvarer direkte fra naturen og at blande rigtig mange ingredienser. Forskellen var bare, at vikingerne var nødt til at spise, hvad naturen havde at byde på i nærområdet.

Derfor var det heller ikke nogen fremmedartet opgave, kokken Adam Engel var stillet overfor, da han skulle lave vikingeinspireret mad over bål på vikingeborgen Trelleborg ved Slagelse.

- Det minder meget om det, jeg laver i forvejen, fortalte kokken, der blandt andet har medvirket i Go' Morgen Danmark og været restaurantchef på Helenekilde Badehotel i Nordsjælland. Lige nu er han mest kogebogsforfatter og foredragsholder.

Adam Engel havde lavet sin research inden besøget på Trelleborg og medbragt en række af de ting, han skulle bruge for at fremtrylle syv små retter, men han drog også på krydret opdagelse i vikingeborgens urtehave og fandt blandt andet timian til sit sprængte kalvespidsbryst med rørhatten, fløde og estragon, salvie til ørreden med grillet agurk og radiser plus saltede umodne mirabelblommer.

Rejnfan og cikorie høstede han også i urtehaven, mens fem gryder over hvert sit lille bål kogte på »komfuret«.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk