12. december 2017
FOTO:THOMAS OLSEN 130216DEMONSTRATION OG FAKKELTOG MOD HUNDELOVEN I SLAGELSE
gallery icon

Se billedserie

FOTO:THOMAS OLSEN 130216DEMONSTRATION OG FAKKELTOG MOD HUNDELOVEN I SLAGELSE
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Fredelig protest mod forhadt hundelov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Fredelig protest mod forhadt hundelov
Opdateret 15. februar 2016 kl. 09:11
Slagelse - 14. februar 2016 kl. 14:09
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Menneskets bedste ven har - ifølge den lokale hundeforening »Muskelbasserne« i Slagelse - haft svære vilkår i Danmark siden 2010, især hvis hunden er en blandingsrace. Det var her, den omdiskuterede hundelov blev gennemført, hvilket har givet store problemer for en række hundeejere over hele landet. Siden har en ihærdig gruppe forsøgt at råbe både befolkning og politikere op for at fortælle, hvor uretfærdig loven er.

Avisen spurgte formanden for Muskelbasserne, Carina om, hvad der helt præcist er galt med loven i dag:

- Vi har brug for en hundelov. Men den eksisterende lov er forkert skruet sammen, siger hun og uddyber:

- Man kan ikke have blandingshunde i dag - hvis du f. eks. har en Labrador som er blandet med en Boxer, så kan den udvikle et kæbeparti og dermed ligne en muskelhund. Så kan politiet sige: »Den der hund tror vi, der er noget med« - og de kan så tage hunden og sætte den i et internat, hvor den står i op til seks måneder, mens der laves papirarbejde. Den får de kummerligste forhold, for der er ikke nogen penge i at passe disse hunde - og hvis man ikke kan bevise, man har en blandingshund i fem generationer, så bliver den aflivet. Det, synes vi, er forkert, siger hun.

På Schweizerpladsen denne lørdag eftermiddag er omkring 60 hunde samlet - der er både store og små hunde, rene racer og blandingshunde, men fælles for dem alle er, at deres ejere virker utrolig dedikerede og er tydeligvis meget glade for deres kæledyr.

Billedet af en aggressiv og ustyrlig kamphund er mere end svært at få øje på, især da blikket falder på en lille Yorkshire Terrier, der næppe vejer over fem kilo.

- Hvis loven er så forkert, hvorfor er den så ikke forlængst blevet ændret?

- Mange forstår ganske enkelt ikke, hvad problemet er. Mange tror, at loven kun gælder muskelhunde, men den gælder jo ALLE hunde. Folk går over på det modsatte fortov, når de ser en muskelhund, for »den er jo farlig«. Men det er den ikke. Muskelhunde står faktisk kun for ganske få procent af bidskader på mennesker, men det er ikke det billede, som bliver tegnet i medierne, fortæller Carina.

Hun mener, der er brug for en helt anderledes lovgivning, der sikrer, at blandingshunde ikke er et problem. Og en lov, der ikke skelner mellem muskelhunde og almindelige hunde.

- Det er jo ikke muskelhundene i sig selv, som er farlige. Det er ejeren, som ikke forstår at opdrage sin hund. Derfor skal vi have indført et »hundekørekort«, mener hun.

På Schweizerpladsen i Slagelse er det nu blevet tid til at tænde de medbragte fakler.

Herefter bliver alle bedt om et minuts stilhed til ære for de hunde, som på grund af loven ikke længere får lov til at leve. Det er et ret bevægende øjeblik.

Selv om der er 90 mennesker og 60 hunde samlet, er der helt stille. Ikke så meget som et enkelt bjæf underslipper hundene.

- Tak, lyder det bagefter fra Carina og Tino Jensen, som har arrangeret samlingen i dag.

Så går turen igennem Slagelses gader over Rosengade og ned mod Lystanlægget, hvorefter hundeejerne går hver til sit.

Deres protester mod hundeloven vil fortsætte med lignende demonstrationer fire gange årligt landet over, indtil loven bliver ændret, lover gruppen.

Fakkeltog mod omdiskuteret hundelov. Se videoen her.

Posted by SN.dk on Sunday, February 14, 2016
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk