3. juli 2020
Modsat mange andre fingerstyle guitarister, der spiller kendte numre, så skriver Casper Esmann selv sine numre. Naturligvis også det, der bragte ham i finalen om at blive verdens bedste guitarspiller 2018.
gallery icon

Se billedserie

Modsat mange andre fingerstyle guitarister, der spiller kendte numre, så skriver Casper Esmann selv sine numre. Naturligvis også det, der bragte ham i finalen om at blive verdens bedste guitarspiller 2018.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Casper er i VM-finalen i guitarspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Casper er i VM-finalen i guitarspil
Slagelse - 12. september 2018 kl. 09:49
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

29. september falder afgørelsen i London, hvor tre unge guitarister afgør, hvem af dem der kan kalde sig verdens bedste i 2018. Blandt dem er 25-årige Casper Esmann fra Korsør, som læsere af Sjællandske tidligere har mødt her i spalterne, hvor han åbenhjertig fotrtalte om sin lidt mærkelige hjerne.

arrow Læs også: Korsør-guitarist badet i klapsalver for sit fingerspil

For han har absolut gehør, som det kun er en ud 10.000 mennesker, der har i gennemsnit. Med absolut gehør kan man bestemme en tonehøjde (frekvens) eller gengive en bestemt tone uden hjælp fra en referencetone. Han regner sig selv blandt Europas ti bedste fingerstyle guitarister.

I VM-finalen stiller Casper Esmann op med »D-Day«, som han selv har skrevet.

- Det er den melodi, som jeg får flest reaktioner på, når jeg giver koncerter, fordi den er så dynamisk, siger Casper Esmann

VM i guitarspil har i en årrække været arrangeret af det verdensomspændende musikforlag MusicRadar. Det er første gang, at Casper Esmann har sendt en video ind til konkurrencen, hvor han altså i første forsøg nåede finalen.

- Der har været en længere udvælgelse blandt de omkring 200 deltagere, inden de tre finale-deltagere blev fundet. Jeg skal spille mod to jævnaldrende - en pige fra Holland og en fyr fra Rusland. Taber jeg, vil det alligevel være en kæmpe ære for mig at være nået så langt, siger Casper Esmann, der med en VM-titel vil være næsten sikker på at kunne leve af at spille, som er hans store mål.

- Jeg dropper ikke mit job som IT-konsulent i det offentlige, før jeg er helt sikker på, at jeg ikke blot kan overleve men også leve af mit guitarspil, siger Casper Esmann.

Det bliver muligt at følge finale-koncerten lørdag den 29. september klokken 15. Ikke på tv men via en streaming på nettet, som man kan finde via MusicRadars hjemmeside.

Casper Esmann, der fortsat bor i en stuelejlighed i pierne på Strandvej, er vokset op i en musikalsk familie med en mor på klaver og en far, der var professionel guitarist på elektrisk guitar. En del af årene i Vemmelev.

Antallet af fingerstyle guitarister er nærmest eksploderet i takt med, at stilen umiddelbart imponerer og kan udbredes via YouTube. Men Casper Esmann adskiller sig fra de mange teknikere, der blot øver sig og spiller velkendte popsange, for han skriver al sin musik selv - skriver er i øvrigt ikke sandt, selv om han kan noder. For han bruger dem ikke. Han husker musikken!

- Melodierne kommer altid til mig, når jeg er langt væk fra en guitar. Det er en organisk proces. De kommer ikke på kommando. Men på en gåtur for eksempel. Så nynner jeg melodien ind på mobilen. Hjemme indspiller jeg den, men efter kort tid kan jeg huske den, så jeg kan arbejde videre med selve indpakningen. Nogle melodier er færdige på få timer - andre kan jeg arbejde med i måneder før jeg er tilfreds, siger Casper Esmann.

»D-Day« blev skrevet på en aften!

Se Casper spille D-Day:
arrow Guitar-ekvilibrisme i verdensklasse
15. september 2014 kl. 09:23 Opdateret: kl. 09:23
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk