23. juli 2019
Kun Enhedslisten står uden for den budgetaftale, byrådets øvrige 30 medlemmer mandag konfirmerede endeligt ved andenbehandlingen. SF?s Jørgen Grüner mener at have sat aftryk, men indrømmer også, at målet var bredde frem for det modsatte.
Kun Enhedslisten står uden for den budgetaftale, byrådets øvrige 30 medlemmer mandag konfirmerede endeligt ved andenbehandlingen. SF?s Jørgen Grüner mener at have sat aftryk, men indrømmer også, at målet var bredde frem for det modsatte.
Foto: Thomas Olsen +45 20471567
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Varmt samarbejde har optøet iskoldt byrådsklima

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Varmt samarbejde har optøet iskoldt byrådsklima
Slagelse - 10. oktober 2018 kl. 06:30
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En budgetaftale for 2019-2022 blev underskrevet for et par uger siden, og forleden på Slagelse Byråds andenbehandling blev de skrevne sider så også beseglet endeligt, hvorfor der nu er sat en retning.

Spørger du rundt i byrådssalen, vil de færreste politikere sige, at de slet ikke fik nogen af deres ønsker med. Enhedslistens Thomas Clausen nærmer sig imidlertid nok det standpunkt, hvilket i hans situation også afbildes af, at han som det eneste af 31 byrådsmedlemmer står udenfor.

Omvendt vil de 30 medunderskrivere heller ikke sige, at de fik alt, hvad de bad om. Det gælder for eksempel SF's Jørgen Grüner, der på sit partis vegne lykønsker Slagelse Kommune med en aftale, der er, som den er. Bred og præget af visioner. En aftale vakt til live af et samarbejde på tværs.

- SF har sat nogle aftryk, men jeg vil sige, at langt det meste i aftalen er skabt i fællesskab. Det er en rigtig god aftale, siger Jørgen Grüner, der er glad for samarbejdsånden i et byråd, der ellers har været kendt for verbale skudvekslinger, der ikke som sådan - i udgangspunktet i hvert fald - gavnede den konstruktive tone.

Måden, man har fået en aftale op at stå på, er dog i dette tilfælde ganske efterstræbelsesværdig, mener han desuden.

- I stedet for at koge det hele ned til noget, hvor tallene blot hænger sammen - hvilket man jo godt kunne have valgt - så tænker vi i lige så høj grad på, hvordan vi kan udvikle. Vi har givet hinanden mulighed og plads til at pege på de ting, der betyder noget. Og så bakker vi op, bemærker SF'eren.

- Jeg føler for eksempel, at jeg har haft et ganske godt samarbejde med Venstre og Knud Vincents (gruppeformand, red.). Måske har jeg også været mindre belastet af fortiden, så vi har holdt fast i processen, siger han til Sjællandske.

Han tilføjer desuden, at det nye byråds sammensætning kan have influeret positivt på den brede aftale, der ligger i dag.

- Det, at nogle medlemmer er nyere end andre, betyder meget, når vi skal bygge op, pointerer han.

Læs mere i Sjællandske onsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk