3. juni 2020
Ifølge ejeren af Café 23 i Sct. Mikkelsgade er der ikke hold i rygter om, at han har holdt åbent. Det er simpelthen ikke korrekt, siger han.
gallery icon

Se billedserie

Ifølge ejeren af Café 23 i Sct. Mikkelsgade er der ikke hold i rygter om, at han har holdt åbent. Det er simpelthen ikke korrekt, siger han.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Værtshuse beskyldes for at blæse på forbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Værtshuse beskyldes for at blæse på forbud
Slagelse - 31. marts 2020 kl. 06:05
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Overtræder ejere af værtshuse, barer og andet forbuddet om ikke at holde åbent for gæster, ja, så koster det en klækkelig bøde på indtil videre 5.000 kroner. Den bødetakst kan om muligt blive højere i den kommende tid.

arrow Læs også: Værtshus kan se frem til klækkelig bøde

Så sent som søndag var den gal i Skælskør, hvor en servicevirksomhed holdt åben. Det lader desuden til, at ejeren var bekendt med det ulovlige aspekt, idet vedkommende havde tapet facadevinduerne til, så forbipasserende ikke kunne kigge ind.

Afviser beskyldninger

Ønsker politiet i den forbindelse at udskrive flere bøder, kan ordensmagten med fordel kigge til Slagelse. Her følger langt de fleste erhvervsdrivende godt nok de regler, der er sat i værk for at begrænse smitterisikoen med coronavirus, mens få beskyldes for at blæse dem en lang march.

Således har flere værtshuse ifølge Sjællandskes oplysninger indtil for nylig ladet stamgæster besøge adressen - uden dog at skilte synderligt med tiltaget. Avisen har desuden selv talt med gæster, der af egne hensyn ikke vil stå frem med navns nævnelse.

Blandt andet beskyldes Café 23 i Sct. Mikkelsgade og Den Røde Rubin i Absalonsgade for at være ligeglade med myndighedernes forordninger.

Hermann Frederiksen, der står i baren på det sidstnævnte værtshus, afviser dog pure, at der har været gæster på stedet, efter landet og dermed også værtshus-miljøet lukkede ned for to uger siden.

- Det er aldrig sket - ikke én eneste gang. Vi skriver også i vinduet, at vi holder lukket, siger Hermann Frederiksen, der derfor afviser beskyldningerne.

- Jeg har været dernede, fordi der skulle komme en reparatør. Jeg vil sværge på, at der ikke har været åbent. Jeg går faktisk ned hver eneste dag og tjekker, om der har været nogen. Det tager ét minut, pointerer han.

Ringer på og kommer ind

På Café 23 i Sct. Mikkelsgade afviser ejeren, Werner Wolfgang Ogriseck, også, at der kommer gæster med om i baghaven, hvilket flere ellers beretter som tilfældet.

Her lyder det samtidig, at man skal ringe, når man står ved hoveddøren. Og figurerer du på en særlig liste, så lukkes du ind.

- Nej, nej, nej. Vi går bare og renoverer og giver barstole nyt betræk. Så det er ikke korrekt, lyder afvisningen, da Sjællandske ringer for at høre om forholdene.

Så sent som mandag er flere gæster blevet set gå ind.

- Vi har kun haft én på besøg til at betrække de der stole. Så overhovedet ikke. Vi har haft lukket siden den 15. marts, hævder ejeren.

»Baglokale« er hørt før

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ser man naturligvis alvorligt på regel- og lovbrud. Det er samtidig ikke første gang, ordensmagten hører om, at værtshuse lukker af udadtil, men fortsat har baglokaler og baggårde åbne.

- Det må man ikke. Der må ikke ske nogen udskænkning - uanset om det er gratis eller ej, siger politikommissær Tom Stysiek, der slår fast:

- Og de, der har troet, at man kunne lave udskænkning med begrundelsen, at der så er tale om takeaway, fordi de sidder udenfor, må tro om igen. Der må ikke serveres noget som helst, siger politikommissæren.

arrow Stamgæster klar fra morgenstunden
20. maj 2020 kl. 08:00 Opdateret: kl. 16:30
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk