27. oktober 2020
Billedet her viser jordvejen (med rødt), som Søren Schæffer har foreslået forhøjet, hvilket myndighederne dog forlængst har afvist, da der ikke er tale om nogen lukket løsning. Istedet skal diget placeres tæt op til husene øverst i billedet, hvilket kommer til at genere Preben Rasmussen og Diana Petersen, der har grunde, som vil skulle afgive jord til diget og miste udsigt.  Hvilket de er utilfredse med takseres til en erstatning på nul kroner.
Billedet her viser jordvejen (med rødt), som Søren Schæffer har foreslået forhøjet, hvilket myndighederne dog forlængst har afvist, da der ikke er tale om nogen lukket løsning. Istedet skal diget placeres tæt op til husene øverst i billedet, hvilket kommer til at genere Preben Rasmussen og Diana Petersen, der har grunde, som vil skulle afgive jord til diget og miste udsigt. Hvilket de er utilfredse med takseres til en erstatning på nul kroner.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Utilfredse lodsejere omkring omstridt dige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Utilfredse lodsejere omkring omstridt dige
Slagelse - 27. januar 2020 kl. 09:51
Af Arne Svendsen

- Det var en skinproces, alt var aftalt på forhånd.

arrow Læs også: Langt om længe: Nu begynder forsinket digebyggeri

Det siger Preben Rasmussen, Vallensbæk Strand, der sammen med Diana Petersen ejer to parceller i første række ved Næsby Strand med udsigt til Storebælt og Storebæltsbroen.

De er bestemt ikke tilfredse med den erstatning, eller rettere mangel på samme, som de har fået i forbindelse med ekspropriationen til det kommende dige. Hvorfor de da også vil klage tll Miljø og Fødevareklagenævnet over projektet, som derfor som tidligere omtalt nok en gang forsinkes.

Preben Rasmussen og Diana Petersen skal afgive flere hundrede kvadratmeter af deres grund til diget, og desuden skal de under byggeprocessen lægge grund til.

Hertil kommer, at de mister udsigt, når diget står færdigt.

Alligevel stod der på forhånd på de papirer, de blev præsenteret for, at erstatningen var nul kroner.

Fordel overstiger ulempe
- Det skønnes, at ejendommen ved projektet opnår en fordel, (ved at undgå fremtidige oversvømmelser red) der er større end de tab, det påføres ejendommen på grund af ekspropriationen, står der på ekspropriationspapiret.

Sjællandske har spurgt Børge Carlsen fra digelaget, og han siger, at denne praksis er i overensstemmelse med, hvordan lignende sager køres andre steder i landet.

Børge Carlsen sætter dog nu sin lid til, at Slagele Byråd vil godkende ekspropriationerne på sit møde 28. maj.

Herefter er der fire ugers klagefrist til nævnet, som skal have flere måneder til behandlingen. Hvorefter håbet hos det store flertal af sommerhusejerne er, at byggeriet af diget kan gå i gang til efteråret.

Sjællandske har også modtaget en kommentar fra tidligere lodsejer Søren Schæffer, der forleden foreslog at droppe det nuværende digeprojekt og istedet hæve den lille private vej, der går fra Bildsøvej ud til stranden.

Det blev dog straks tilbagevist af både Børge Carlsen fra digelaget, miljøbiolog Karen Vestergaard fra kommunen og udvalgsformand Jørgen Grüner (SF).

Børge Carlsen siger, at ideen tidligere har været på bordet, men at miljømyndighederne ikke ville acceptere en løsning, som ikke var lukket.

- Men projektet her er jo heller ikke lukket, da vandet kan løbe ind fra Bildsøvej, skriver Søren Schæffer i et brev til Sjællandske.

Børge Carlsen siger dog hertil, at Bildsøvej ligger så højt, at det ikke er sandsynligt, at vandet vil komme så højt op. Men derimod vil der stadig være en mulighed for, at vandet kan komme så højt op, at det løber ind via stranden.

Søren Schæffer er ikke enig med Karen Vestergaard i, at området kun vil være beskyttet mod vandstigninger op til 1,3 meter ved en hævning af jordvejen.

- Natten mellem den 4. og 5. januar i år målte kommunens egen målestation en forhøjet vandstand på 1,3 meter over normalen, og da nåede vandet ikke op til jordvejen, skriver Søren Schæffer.

Til Jørgen Grüners udmelding om, at »vi er langt forbi det tidspunkt, hvor en alternativ digeløsning kan komme på tale«, skriver Søren Schæffer, at det er et typisk politikersvar.

- Når først kursen er sat, kan den ikke fraviges, selv om skibet skulle gå på grund, skriver Schæffer, der opfordrer til at følge den løsning han har anvist, sev om det skulle gå langsommere.

arrow Stadig lange udsigter til et dige i Næsby Strand
09. januar 2020 kl. 06:00 Opdateret: kl. 08:21
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk